Oy ve Ötesi Derneği 50 bin gönüllü ile veri akışı sağlayacak

Oy ve Ötesi Derneği 50 bin gönüllü ile veri akışı sağlayacak

Oy ve Ötesi Derneği, yerel seçimlerde 50 bin gönüllü ile 49 ildeki 182 bin sandıktan veri akışı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

Oy ve Ötesi Derneği, 31 Mart Yerel Seçimleri kapsamında yürüteceği eğitim ve gönüllü müşahit organizasyonuna dair hazırlıklarını paylaştı. Habitat Derneği’nde düzenlenen toplantıya Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç, Başkan Yardımcısı Orkun Erbil ve Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver katıldı.

Mezopotamya Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, derneğin Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bilgiç, tarafsız ve kapsayıcı bir şekilde faaliyet yürüttüklerini belirterek, “Eğitimlerimiz, sadece bizim gönüllülerimiz ve müşahitlerimize değil siyasi parti müşahitlerine, sandık kurulu üyelerine ve bağımsız adayların müşahitlerine ve oylarına sahip çıkmak isteyen tüm vatandaşlarımıza açık” dedi.

HEDEF 49 İLDE 50 BİN GÖNÜLLÜ

31 Mart 2024 Yerel Seçimleri’nde toplam 49 ilde sandık müşahitliği organizasyonu yapacaklarını ifade eden Bilgiç,  “Bu 49 il, 28 Mayıs’taki gönüllü sayımızın yüzde 95’inin yer aldığı iller olarak değerlendirilebilir. 50 bin gönüllü ile 182 bin sandıktan veri elde etmeyi hedefliyoruz” diye konuştu. Derneklerinin demokrasiden yana taraf olduğunu söyleyen Başkan Yardımcısı Orkun Erbil ise, “Bu süreçte demokrasiden taraf olan herkese katılıp gönüllü olmalarını, Türkiye’deki tüm seçim sandıklarından veri toplamada bize destek olmalarını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

Siyasal İletişim Danışmanı Gülfem Saydan Sanver de, “Seçmenler gelecek için oy verirler. Kendi hayatları için oy verirler. Dolayısıyla geçmişin sorunları üzerinden değil, geleceğin umudu üzerinden yapılacak kampanyalar bu dönem yine büyük ivme kazanacak” diyerek, seçimlerin önemine vurgu yaptı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.