Oy kullanmamanın idari para cezası var

Oy kullanmamanın idari para cezası var

31 Mart günü yapılacak yerel seçimlerde oy kullanmayan seçmene Yüksek Seçim Kurulu tarafından uygulanacağı idari para cezası daha açıklanmadı.

61 milyon insanın oy kullanacağı 31 mart yerel seçimlerine 2 gün kaldı. Oy verme işlemi, 31 Mart 2024 Pazar günü doğudaki 32 ilde saat 07.00'de başlayıp 16.00'da bitecekken geri kalan illerde ise 08.00-17.00 saatleri arasında yapılacak.

298 sayılı Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun'un 25. maddesine göre, Türkiye'de oy kullanma zorunluluğu bulunuyor. Oy kullanılmaması durumunda Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından cezai işlem uygulanmakta.

Seçim günü oy kullanmama durumunda seçmene idari para cezası dışında, herhangi bir ceza veya bir yasal sorumluluk doğmaz. Oy kullanmayan seçmenler için ceza tebligatı gönderilir. Ceza tebligatının pusulası üzerinde ödeme işlemleri hakkında bilgiler yer almaktadır.

Ödeme işlemleri PTT ya da Maliye Bakanlığı gibi kurumlar üzerinden yapılmaktadır. 2024 yerel seçimlerde sandığa gitmeyen seçmene ne kadar idari para cezası kesileceği Yüksek Seçim Kurulu tarafından alınan kararla belli olacak.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum