'Oturarak başkanlık yapmak için seçilmedim'

'Oturarak başkanlık yapmak için seçilmedim'

İBB Başkanı İmamoğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 'Sen otur kendi işine bak' sözlerine yanıt verdi: "Ben, oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim.

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Kanal İstanbul ile ilgili tartışmada “Sen otur kendi işine bak” diyen Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yanıt verdi.

2020 bütçesinin onaylandığı Meclis toplantısı ardından Saraçhane’deki İBB binasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan İmamoğlu, Erdoğan’ın sözleriyle ilgili “Oturarak iş yapan hangi belediye başkanlarıyla çalıştı onu bilmiyorum. Öyle bir geleneği mi oluştu, onu da bilmiyorum İstanbul’la ilgili. Ama ben, burada oturarak, çalışmayarak, iş üretmeyerek belediye başkanlığı yapmak için seçilmedim” diye konuştu.

İmamoğlu konuşmasının devamında, Belediye Kanununun 18. Maddesinin, ‘Belediye başkanı; belediye teşkilatının, beldenin ve belediyenin haklarını, menfaatlerine korur’ şeklinde olduğunu belirtti. İmamoğlu, “‘Sen otur işine bak’ cümlesinin bir başka açılımı, ‘En iyisini ben bilirim’ demektir. Bence en iyisini 16 milyon bilir. Ben, bu anlamda süreci sonuna kadar takip edeceğim. Toplumun menfaati için çalışacağım” ifadelerini kullandı.

Halkın temsilcisi olarak konuşmaya devam edeceğini vurgulayan İmamoğlu şöyle devam etti: “Bu süreçle ilgili 16 milyon insanın, en son noktasına kadar bilgileri elde etmesini sağlayacağım. Bu işi çok iyi bilen insanlardan faydalanacağız. Bu işi çok sesli bir şekilde toplumun önünde dile getireceğiz. Toplumun kararını, toplumun menfaatini, yine toplumla, ortak akılla vereceğiz. Bütün bunları yapmamızın sebebi, aslında yaşadığımız seçimin bize verdiği en değerli kısmı, susmamak, konuşmak. Herkes konuşacak. Ben de onların temsilcisi olarak her zaman konuşacağım. Buna alışmak istemeyen kim varsa, bu sürece alışsa iyi olur. Daha fazla sesimiz çıkacak.”

Gazetecilerin, Erdoğan’ın Kanal İstanbul Projesi’ne dair söylediği, “Dünyada büyük sükse yaratacak. CHP’nin takoz siyasetine boyun eğmeyiz. Her şeye rağmen 2023 hedefimizle araya giremeyecekler” sözlerinin sorulması üzerine de İmamoğlu, “Biz, birileri sükse yapsın diye İstanbul halkına ihanet edecek, yarın pişman olacakları hiçbir projeye evet demeyeceğiz” diye karşılık verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.