Otomobilde yeni dönem: İkinci elde fiyatlar düştü, sıfır araçta indirimli fiyatlar

Otomobilde yeni dönem: İkinci elde fiyatlar düştü, sıfır araçta indirimli fiyatlar

İkinci el otomobilde fiyatlar yüzde 10 oranında geriledi. Fiyatlardaki bu düşüşte alınan tedbirler de etkili oldu. Sıfır otomobil için de indirim kampanyaları fiyatları 100 bin lira geri çekti.

Ticaret Bakanlığı’nın ikinci el araba için aldığı tedbirler al-satçıların elini daralttı. Üzerine bir de sıfır araçlar gelmeye başlayınca piyasa hareketlendi.

İkinci el otomobil satışları durdu, fiyatlar yüzde 10’a yakın düştü.

Ellerindeki aracı satamayanlarsa takasa yöneldi. Stokların artması fiyatları da aşağı yönlü etkiledi otomobil artık yatırım aracı olmaktan çıktı.

Galericiler, bazı kişilerin araçlarını gayrimenkull, tarla veya başka mülklerle takas etmeye yollarına gitmeye başladığını duyurdu.

Sıfır otomobillerde de bayilerin indirim kampanyası fiyatlara yansıdı. İndirimler aracın modeline ve fiyatına göre değişiyor.

Fiyat arttıkça indirim miktarı da yükseliyor.

Lüks segmentte indirim 100 bin liraları aşarken, daha düşük segmentlerdeki araçlarda indirim 30-60 bin TL bandında gerçekleşti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.