Otobüs biletleri tükendi, sektör yüzde 50 zam talep etti

Otobüs biletleri tükendi, sektör yüzde 50 zam talep etti

Tam kapanma kararının ardından otobüs biletleri tükendi, firmalar ek seferler koymaya başladı. İstanbul'dan en çok Karadeniz bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’ya gidiş için bilet alındığı açıklandı.

29 Nisan-17 Mayıs günleri arasında tam kapanma kararı alındığı açıklamasının ardından, vatandaşların memleketlerine veya yazlıklarına gitmek için talepleri artınca otobüs biletleri tükendi, firmalar ek seferler koymaya başladı. Ulaştırma sektörü temsilcileri, bakanlıktan yüzde 50 zam talebinde bulundu.

'KARADENİZ VE GÜNEYDOĞU'YA GİDİŞ ÇOK FAZLA'

Türkiye Otobüsçüler Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı Birol Özcan, İstanbul Otogarı’ndan iki gün öncesine kadar günde 600-650 sefer yapılırken, dün bu sayının 850’yi bulduğunu söyledi. Talep artışı nedeniyle biletlerin bittiğini, firmaların yüzde 50 kapasiteyle çalışmaları nedeniyle ek seferler koymaya başladıklarını anlatan Özcan, “Bugün yarın sefer sayısı 1200’leri bulur. Karadeniz Bölgesi ile Güneydoğu Anadolu’ya gidiş çok daha fazla” dedi.

'İZİN ALMA ZORUNLULUĞU SAAT 24:00'E KADAR UZATILDI'

Birol Özcan, yarın akşam 19.00’dan sonra başlayacak olan izin alma zorunluluğunun İçişleri Bakanlığı ile yaptıkları görüşmeler sonucunda 24.00’e kadar uzatıldığını da bildirdi. Özcan, "Yarın 24.00’e kadar sattığımız biletlerle yolcularımızı izinsiz olarak göndereceğiz. Sektör olarak bakanlığımıza teşekkür ediyoruz” diye konuştu.

'İZİN İÇİN OTOGARDA KOMİSYON KURULMALI"

Geçen yıl seyahatler izne bağlandığında otogar içinde kaymakamlık, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, belediye ve federasyondan bir temsilcinin yer aldığı komisyon kurulduğunu ve yolcuların bu komisyon aracılığıyla izinlerini aldığını hatırlatan Özcan, "Şu anda Bayrampaşa Kaymakamlığı tıklım tıklım izin alma başvurusu yapan vatandaşlarla dolu. Biz, benzer bir komisyonun bu yıl da otogar içinde faaliyet göstermesini istiyoruz. Bunun için İçişleri Bakanlığı’na başvurduk. Bakanlık çalışma yapıyor” dedi.

'TAVAN FİYATIN ÜZERİNDE BİLET SATIŞI YOK'

Birol Özcan, biletlerin zamlı satıldığı yönündeki iddialar konusunda, böyle bir satışın söz konusu olmadığını, ilave servis açıldığı için dolu gidip boş dönen otobüslerin 20-30 lira gibi fiyat farkı uyguladığını savundu. Firmaların bilet için taban ve tavan fiyatları olduğunu, normal koşullarda 100 lira olan bir biletin indirimli olarak 70 liraya satıldığını, ancak talep artışı olduğunda firmanın bunu 100 liraya getirebildiğini anlatan Özcan, “Ancak bunun 101 lira yapması mümkün değil” diye konuştu.

SEKTÖR TEMSİLCİLERİ YÜZDE 50 ZAM TALEBİNDE BULUNDU

Pandemi önlemleri çerçevesinde yüzde 50 kapasite ile çalışan otobüs firmalarının zarar ettiğini savunan Özcan, “Ramazan ayında yolcu olmaz, genelde bayramda başlar yolcu hareketi. Zaten yüzde 50 ile çalışıyorduk, şimdi daha da düşecek. Ulaştırma Bakanlığına yüzde 50 zam talebinde bulunduk” dedi.

Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.