ÖSYM: Covid pozitif adaylar özel salonda sınava girecek

ÖSYM: Covid pozitif adaylar özel salonda sınava girecek

ÖSYM'nin açıklamasına göre, adaylar sonuçlarını gösteren raporla virüsü taşıyanlar için ayrılan yedek salonlarda sınava girebilecek.

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM), Covid-19 testi pozitif olan adayların sonuçlarını gösteren raporla virüsü taşıyanlar için ayrılan yedek salonlarda sınava girebileceğini açıkladı.

ÖSYM’nin internet sitesindeki açıklamada, İçişleri Bakanlığı’nın yayımladığı genelge doğrultusunda HES Kodu uygulamasına son verilmesi dolayısıyla sınavlara yönelik başvurularda da adaylardan HES kodu bilgisi alınmadığı kaydedildi. 

Açıklamada, şu bilgilere yer verildi: 

“Bu kapsamda, başkanlığımızca gerçekleştirilecek olan sınavlarda, sınav günü Covid-19 pozitif durumu devam eden adayların, Sağlık Bakanlığı e-Nabız Kişisel Sağlık Sistemi’nden edinecekleri Covid-19 pozitif durumlarını bildirir karekodlu laboratuvar sonuç raporunun bir dökümünü sınav günü, atandıkları sınav binası girişindeki görevlilere teslim etmeleri gerekmektedir. Bu durumdaki adayların, sınav binasında sadece Covid-19 pozitif durumu olan adaylar için hazırlanan yedek sınav salonlarında sınava alınmaları sağlanacaktır.”

Bakanlığın genelgesi

İçişleri Bakanlığı’nın Koronavirüs Bilim Kurulu’nun geçtiğimiz hafta aldığı kararlar doğrultusunda Covid-19 ile mücadelede yeni önlemleri açıkladığı genelgesinde yer alan düzenlemeler şöyleydi:

  • Açık alanlar ile sosyal mesafenin uygulanabildiği ve uygun havalandırma koşullarının bulunduğu kapalı yerlerde maske kullanma zorunluluğu uygulanmayacak.
  • Yeni bir karar alınıncaya kadar; okul, hastane, sinema, tiyatro gibi kişiler arasında gerekli sosyal mesafenin sağlanamadığı kapalı yerler ile otobüs, minibüs, servis, tren, metro, vapur, uçak gibi her türlü toplu ulaşım araçlarında (şehirlerarası dahil) maske kullanım zorunluluğu uygulanmasına devam edilecek.
  • Alışveriş merkezleri (AVM), tiyatro, halı saha gibi belirli alanlara girecek veya otobüs, tren, uçak gibi toplu ulaşım araçlarının kullanacak kişilere yönelik HES kodu sorgulaması yapılması uygulaması sona erdirilecek. 
  • Aşısız veya aşı sürecini tamamlamayan ya da son 180 gün içinde hastalığı geçirmemiş kişilerden uçakla seyahat gibi durumlarda istenilen negatif PCR test sonucu ibrazı istenilmesi uygulamasına son verilecek ve bundan böyle Sağlık Bakanlığının ilgi (a) yazısı doğrultusunda hastalık belirtisi olmayan kişilerden PCR testi istenilmeyecek.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.