Osman Baydemir’den İngiltere’de yaşayan Kürtlere çağrı!

İngiltere’de yaşayan Kürtlere çağrıda bulunan eski HDP Milletvekili Osman Baydemir, 21 Mart’ta yapılacak olan nüfus sayımında etnik kökenlerini “Kürt” yazdırmalarını istedi.

Birleşik Krallık’ı oluşturan İngiltere ve Galler’de 21 Mart 2021’de nüfus sayımı yapılacak.

Osman Baydemir, You Tube kanalından sesli bir video paylaşarak, İngiltere’de yaşayan Kürtlere çağrıda bulundu.

Baydemir, “İngiltere’de 21 Mart’ta yapılacak nüfus sayımında herkes kendi etnik kimliğini yazdırma hakkına sahip. Bu Kürt ve Kürdistanlıların kendi kimliklerini yazdırabileceği anlamına geliyor. Ayrıca inançlarını da yazdırabilecekler. Alevi, Kakeyi ve Ezidi Kürtler inançlarını yazdırabilecek” dedi.

Nüfus sayımının Kürtler için büyük bir fırsat olduğunu belirten Baydemir, sözlerine şunları ekledi:

“Değerli kardeşlerim, bana göre bu bugün küçük bir rica değil. Kürdistan’de ödenen bedellerin anısı için unutmayalım ki yüzbinlerce insan Kürt kimliklerinin kabul edilmesi için hayatını kaybetti. Kürt kimliklerinin kabul edilmesi için milyonlarca insan göç ederek mülteci durumuna düştü. Ayrıca şu anda onbinlerce insan kimliğinden dolayı zindanlarda. Çağrım şudur ki: Kimliğe sahip çıkmak bir milletin var olmasına sahip çıkmaktır. İngiltere’de 500 bin Kürt’ün yaşadığı söyleniyor. Maalesef baktığımızda İngiltere’de yaşayan Kürtlerin bazıları ‘Türk’ olarak, bazıları ‘Arap’ ve bazıları ‘Fars’ kimliğiyle kayıt altına alınmış. Hiçbir halkla düşmanlığım yok. Türk, Arap ve Fars halklarına yönelik bir düşmanlığım yok. Fakat biz Kürt’üz ve Kürdistani kimliğe sahibiz. Türk, Arap ve Farslarla komşu halklarız. Onlarında bizim kimliğimize ve dilimize saygı duymalı. Bunun için Güney, Kuzey, Batı ve Doğu olmak üzere bütün Kürdistanlılara çağrıda bulunuyorum: İngiltere’de yaşayan Kürtlerden ricam 21 Mart 2021’e kadar kimliğinizi Kürt olarak ve inancınızı da olduğu gibi yazdırmanızı istiyorum. 500 bin nüfus gelecek için diplomasi, kültür, eğitim, bilim ve ticaret alanında önemli bir güçtür. Ayrıca Parlamento ve yerel yönetim temsiliyetinde Kürt ve Kürdistanlılar için büyük bir güç olacak. Hepinize çek teşekkür eder, bir kez daha köklerimize, kimlik ve dilimize bağlı kalmanızı rica ediyorum.”

Kürtler kampanya başlatmıştı

İngiltere’de yaşayan Kürtler 21 Mart’ta gerçekleşecek olan nüfus sayımında etnik kökenlerini “Kürt” olarak yazdıracaklarını açıklamıştı. Dört parçadan Kürtler sosyal medyadan başlattıkları görüntülü kampanyada Newroz günü gerçekleşecek sayımda etnik köken ve dil tercihlerini Kürt ve Kürtçe olarak işaretleyeceklerini dile getiriyor.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.