Ortaylı: ABD'ye verecek halim yok

Ortaylı: ABD'ye verecek halim yok

Prof. Dr. İlber Ortaylı kişisel kütüphanesinin bir kısmını Cumburbaşkanlığı'na bağışlamıştı.

Tarihçi Prof. Dr. İlber Ortaylı, kitaplarını bağışlamasına verilen tepkileri anlayamadığını ve tasvip etmediğini belirtti.

'Kitaplarını taşra üniversitelerine vermeliydi' diyenlere Ortaylı, Galatasaray Üniversitesi kütüphanesinde 5 bin 500 kitabının yandığını hatırlatarak yanıt verdi.

Hürriyet'teki yazısında kitaplarını neden Cumburbaşkanlığı'na bağışladığını anlatan Ortaylı, "ABD’deki Library of Congress’e kitap verecek halim yoktu" dedi. Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ilk olarak 1977-1979 yılları arasında Ahmet Taner Kışlalı’ya danışmanlık yaptığını belirten Ortaylı, devletle her zaman bildiğini paylaşmaya devam edeceğini kaydetti.

"YAŞAM SENEDİM YOK"

Ortaylı 'Üniversitelerin kitaba ne kadar bütçe, personel ayırdığına ve literatürü ne kadar takip ettiğine bakınız' vurgusu yaparak, üniversitelerde koruma tedbirlerinin çok iyi olmadığına dikkati çekti. Profesör Ortaylı, 'Ne kadar yaşayacağıma dair senedim yok' diyerek, bağış için müracaat ettiği özel kitaplığın yetkililerinin 'Önce evinize gelip kitaplarınıza bakalım gibi gülünç bir mazeret' ileri sürdüğünü belirtti.

"DEVLETLE PAYLAŞMAYA DEVAM"

İlber Ortaylı Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda ilk olarak 1977-1979 yılları arasında Ahmet Taner Kışlalı’ya danışmanlık yaptığını, devletle her zaman bildiğini paylaşmaya devam edeceğini yazdı. 

Yazının tamamı için tıklayınız

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.