Ordu'da sel: 7 kişi yaralandı, Soylu'dan açıklama

Ordu'da sel: 7 kişi yaralandı, Soylu'dan açıklama

Ünye ilçesi Cevizdere Mahallesi’nde Cevizdere’nin taşması sonucu sel suları bölgeyi kapladı, 8 köprü yıkıldı.

Ordu’da etkili olan sağanak yağmur ilçelerde sele neden oldu.

En ağır hasar ise Ünye, Fatsa, Perşembe ilçelerinde meydana geldi. Ünye’de kısmen çöken köprü nedeniyle Karadeniz Sahil Yolu trafiğe kapatıldı, bölgede toplam 8 köprü yıkıldı.

Sel nedeniyle mevsimlik fındık işçilerinin çadırlarını su bastı, 550 fındık işçisi tahliye edildi, heyelanda ise 5 kişi yaralandı.

Bir fabrikada 165 işçi ise mahsur kaldı. Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, 7 yaralı olduğunu ve mahsur kalan herkesin kurtarıldığını açıkladı.

ORDU VALİLİĞİ: ÜNYE’DE İŞ MAKİNELERİNE EL KONULDU

Ordu Valiliği’den yapılan açıklamada, Ünye’nin Yiğitler Mahallesi’nde, toprak kayması sonucu fındık toplayan 5 kişinin yaralandığı belirtildi. İlk bilgilere göre yaralıların hayati tehlikesinin olmadığı ifade edildi.

Perşembe ve Fatsa ilçelerimizde risk altında bulunan 8 evin tahliye edildiği aktarılan açıklamada, “Fatsa ilçemizin Eskimadendüzü mevkiinde bulunan mevsimlik tarım işçileri alanındaki 400 fındık işçisi, Demirci Mahallesindeki 150 fındık işçisi tahliye edilerek, ilçedeki spor salonlarına yerleştirilmiştir” denildi.

Çalışmaların valilik koordinesinde yürütüldüğü kaydedilen açıklamada, “Aşırı yağışlar sonucu oluşan hasarları ve mağduriyetleri en kısa sürede gidermek üzere Valiliğimizin koordinesinde Devletimizin tüm imkanları seferber edilmiştir. Ayrıca, Ünye ilçemizdeki özel iş makinelerine el konulmuştur” ifadelerine yer verildi.

Açıklamada, metrekareye 80 kilogram yağış düştüğü de belirtildi.

Ünye ilçesinde Cevizdere Mahallesi’nde bulunan ve Cevizlidere Deresi üzerinden geçen bir köprü çöktü. Köprüye yaklaşık 100 metre uzaklıktaki bölgede işyerlerinde mahsur kalanlar, binaların çatılarına çıktı. Aynı mahallede 1’i kadın 3 kişi sel suları nedeniyle iki katlı evlerinde mahsur kaldı. Olay yerine gelen belediye ekipleri, 3 kişiyi evden kepçeyle çıkararak kurtardı.

Ünye ve Fatsa’nın yanı sıra Perşembe, İkizce ve Aybastı ilçelerinin kırsal bölgelerinde de sel yaşandı. Sel nedeniyle bazı bölgelerde heyelan meydana geldi. Yollarda hasar oluştu. Şiddetli rüzgarın etkisiyle devrilen ağaçlar, yolları kapattı.

Fatsa ilçesinde, Organize Sanayi Bölgesi su altında kaldı. Yalıköy Mahallesi’nde bulunan Cinli Deresi taşması nedeniyle park halindeki yaklaşık 10 araç su altında kaldı.

Sular, moloz ve ağaç parçalarını sürükledi. Bölgedeki bazı ev ve işyerlerinin bodrum ve giriş katlarını su bastı. Yollarda çökmeler meydana geldi, bazı araçlarda selin taşıdığı taş ve moloz parçaları nedeniyle hasar oluştu.

FINDIK İŞÇİLERİNİN ÇADIRLARINI SU BASTI

Fatsa ilçesinde Güneydoğu Bölgesi’nden gelen mevsimlik fındık işçilerinin bulunduğu çadırların bulunduğu alan sular altında kaldı. Çadırlarda mahsur kalan işçiler jandarma tarafından kurtarıldı. Başka bir mahalle de de fındık işçileri tedbir amaçlı olarak yüksek bir bir bölgeye tahliye edildi.

Öte yandan İkizce ilçesinde deredeki su seviyesinin yükselmesiyle sel sularına kapılan bir yavru karaca da vatandaşlar ve itfaiyenin çalışmasıyla kurtarıldı.

ÜNYE BELEDİYE BAŞKANI: BİR AYDA İKİNCİ SEL FELAKETİ

İlçede meydana gelen sel felaketi ile ilgili konuşan Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, “Ünye’de son bir ayda iki sel meydana geldi. Bunun boyutu çok farklı. Üst bölgelerdeki alternatif köprüler de yıkılmış vaziyette. Sabah saatlerinden beri sahadayız. Can kaybımız yok, göçük altında kalıp yaralananlar hastaneye sevk edildi. Yoğunlukla iş bölgesinde taşkın meydana geldi. Fabrikada çalışan 165 kişi helikopterle kurtarılıyor” dedi.

ORDU BELEDİYE BAŞKANI YILMAZ: 7 İLÇEMİZDE AFET VAR

Kentte yaşanan sel felaketiyle ilgili konuşan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Karadeniz Sahil Yolunda 1 köprü yıkıldı, toplam 8 köprü yıkıldı. Mahsur kalan 165 kişiyi kurtarma çalışması helikopterle sürüyor. 7 ilçemizde afet var. 550 fındık işçisi tahliye edildi” dedi.

Öğleden sonra açıklama yapan Ünye Kaymakamı mahsur kalan 165 işçinin kurtarıldığını açıkladı. Ünye Kaymakamı Ümit Hüseyin Güney, “Ünye’de bir tekstil fabrikasında 165 kişi mahsur kalmıştı, vatandaşlarımızın tahliyesi gerçekleştirildi, şu anda güvenli yerdeler” açıklamasını yaptı.

Çalışmaların ardından tekrar açıklama yapan Enver Yılmaz, mahsur kalan herkesin kurtarıldığını belirtti. Yılmaz, “Şu anda 7 yaralı var. Hayati tehlikesi olan yok. Biri yıldırım düşmesi sonucu yaralanmış” dedi.

“100 mahallemizde ciddi sorun var” diyen Yılmaz, “24 saat esaslı tedbirlerimizi aldık ama afet dediğimiz bu işin çok da tedbiri olmuyor doğal olarak. Bunun çok çözümü yok. Çünkü metrekareye 20 litre, iki katı sel riski var, buraya yağmış 107 litre. Normalin bire 5, 6 oranında aşırı yağmur var” diye konuştu.

METEOROLOJİ’DEN FIRTINA UYARISI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son hava durumu tahminlerine göre, Doğu Karadeniz’de yarın saat 00.00’dan 15.00’e kadar fırtına bekleniyor.

Öte yandan Cevizdere mevkiinde işyerlerinin çatılarında mahsur kalanlar için Sahil Güvenlik Karadeniz Bölge Komutanlığı’nın helikopteri bölgede keşif uçuşu yaptı.

SOYLU: ZARARLAR KARŞILANACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ünye ilçesinde, yağışın ardından çöken Cevizdere Köprüsü’ne gitti. İncelemelerde bulunan Soylu, çalışmalara hakkında bilgi aldı. Burada açıklama yapan Soylu, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatı açık ve nettir, hasarlarla ilgili tüm maddi kayıplar devletimiz, hükümetimiz tarafından karşılanacaktır” dedi.

(DUVAR-DHA)

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum