Onur Düşünmez: Colemêrg'te oy rekoru kıracağız

Yeşil Sol Parti Colemêrg adayı Onur Düşünmez, “Sandıklarda aldığımız oylarla rekor kıracağız” dedi.

Türkiye'de siyasi partilerin adaylarını belirlemesinin ardından seçim çalışmaları hızlandı. Hakkari'de 14 Mayıs’taki Cumhurbaşkanlığı ve genel seçimler için 186 bin 155 seçmenin sandık başına gitmesi bekleniyor.  

Yeşil Sol Parti’nin Hakkari milletvekili adayı hukukçu Onur Düşünmez, 1990 yılında Yüksekova ilçesinde doğdu. Gençlik çalışmalarında yer alan Düşünmez, 2012 yılında Diyarbakır Dicle Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ne yerleşti. Düşünmez, 4 yıllık üniversite serüvenin ardından avukat olarak görev yapmaya başladı. Düşünmez, 2016 yılında mezun olduktan sonra İstanbul'a geçerek stajyerlik eğitimini tamamladı. Düşünmez, 2017 yılında Yüksekova'ya dönerek burada mesleki faaliyetlerine devam etti. 

Avukatlık mesleğini yaptığı süreçte, 2019 yılında Hakkari Baro seçimlerinde baro yönetim kurulu üyesi olarak seçilen Düşünmez, İnsan Hakları Derneği (İHD) ve Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) çeşitli çalışmalar yürüttü. Düşünmez, 2021 yılında da, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği’nin (ÖHD) Hakkari Şubesi’nde kurucu üye olarak yer aldı. 2022 yılında ise derneğin eşbaşkanı oldu. 

‘UMUT 3’ÜNCÜ YOLDA’

Gençler ve kadınların öncü olduğu ve barışın haykırıldığı bir partinin, Türkiye'nin tek umudu olduğunu belirten Düşünmez, bu umudun 3’ncü Yol umudu olduğunu söyledi. Düşünmez, tüm halkı Yeşil Sol Parti etrafında kenetlenmeye çağırarak, “Bu sahipleniş bizi güçlü kılacaktır ve biz elbet Türkiye’nin iktidar partisi olmayı başaracağız” diye konuştu.

‘TEK HEDEF HERKES İÇİN KAZANMAK’

Aday karşılamalarının coşkulu geçtiğini söyleyen Düşünmez,  “Biz bu karşılamalarla çok moral bulduk. Colemêrg’deki tüm seçim bürosu açılışları miting havasında geçti. Bazı partilerin mitinglerde bile toplayamadığı halkı, biz sadece seçim bürosu açılışlarında gördük. Bu bizim çalışmalarımıza daha bir güç verdi, daha yüksek moralle çalışıyoruz. Colemêrg’te tek hedefimiz kazanmak, kazanmanın dışında başka bir seçeneğimizin olmadığını görüyoruz. Biz de bu halkın duyduğu barış özlemine cevap olabiliriz. Colemêrg bu kez sadece 3-0 yapmakla yetinmeyecek, oy oranında da büyük bir yükseltme olacağına inanıyoruz. Rekoru da kıracağımızın bilincindeyiz çünkü halktaki coşku ve moral bunu yansıtıyor” dedi. 

‘OYLARDA REKOR KIRACAĞIZ’

Seçimlerde elde edilecek olan zaferin tüm halkların zaferi olduğunu vurgulayan Düşünmez, “Asıl kazanım AKP'nin artık hiçbir şekilde buralara sirayet edemeyeceği. AKP artık bu topraklardan silinmelidir. Faşist iktidarlar bu topraklardan artık arkalarına bakmadan gitmelidir. Colemêrg’te sandıklara katılım oranı yüzde 80 civarında. Geriye kalan yüzde 20’lik bloğun sandığa giderek, Yeşil Sol Parti’ye oy vermeleri için yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Tüm halkımızın seçimde oy kullanmalarını talep ediyoruz. Sandıklarda aldığımız oylarla rekor kıracağız” şeklinde konuştu.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum