Ölümü göze alarak 100 liraya karlı çatıları temizliyorlar

Ölümü göze alarak 100 liraya karlı çatıları temizliyorlar

Hakkari'de bellerine bağladıkları halatlarla yüksek binaların çatılarındaki karları temizleyen işçiler, günlük 100 liraya çalışıyor.

Yoğun kar yağışının ardından binaların çatısında biriken karların temizlenmesi için işçiler, bellerine taktıkları halatla temizlik çalışması yürütüyor. Yüksek binaların çatılarına çıkan işçiler, tonlarca ağırlıktaki kar kütlelerini kürekle kontrollü şekilde aşağı atıyor.

İşçiler, temizlik işlemi için günlük 100 TL kazanıyor. Yaptıkları işin tehlikesinin farkında olduklarını dile getiren işçiler, ailelerini geçindirmek için çalışmaları gerektiğini söyledi.

yuksek-binalarin-catilarinda-100-tl-ye-kar-13902414-o.jpg

"MECBUREN BU RİSKLİ İŞİ YAPIYORUZ"

Kar temizleme işi yapan 2 çocuk babası Tahsin Er, ölümü göze alarak bu işi yaptıklarını belirterek, "Kış aylarında pek iş olmuyor. Bizler de ev ve iş yerlerinin çatılarında biriken karları temizliyoruz. İşimiz yok, mecburen riskli de olma bu işi yapıyoruz. Günümüz böyle geçiyor. Ekmeğimizi bu şekilde çıkartıyoruz. Tehlikeli bir iş olduğunu biliyoruz, ama çocuklarımızı geçindirmek için mecburuz. Günde 100 TL için çalışıyoruz" dedi.

"ÖĞRENCİYİM, HARÇLIĞIMI ÇIKARIYORUM"

Hasan Akar ise her kış mevsimine binalardaki çatıları temizlediklerini ifade ederek, "Kışın işimiz çatı temizlemek. Bankaların, özel firmaların çatıları ile kapılarında biriken karları temizliyoruz. Öğrenciyim, harçlığımı da bu şekilde çıkartıyorum. Dondurucu soğuğa rağmen bu işi yapıyoruz. Biz de geçimimizi bu işle sağlıyoruz. Günde 1- 2 çatı temizleyebiliyoruz. Çatılar çok yüksek işimiz tehlikelidir" diye konuştu.

yuksek-binalarin-catilarinda-100-tl-ye-kar-5-13902414-o.jpg

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.