Ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım tahliye edildi

Ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım tahliye edildi

Adil yargılanma talebiyle ölüm orucunda olan Gökhan Yıldırım hakkında, eyleminin 255. gününde infaz erteleme kararı verildi, dün akşam tahliye edildi.

Ölüm orucundaki Gökhan Yıldırım’ın infazı ertelendi. Halkın Hukuk Bürosu dün akşam yaptığı açıklamada, “Müvekkilimiz Gökhan Yıldırım hakkında infaz erteleme kararı verildi. Gökhan Yıldırım’ın Tekirdağ Şehir Hastanesi’nden tahliye edilmesini bekliyoruz” dedi.

Ölüm orucunun 255. gününde olan Yıldırım akşam saatlerinde tahliye edildi.

İndirim uygulanmadı: “Olumsuz kişilik”

35 yaşındaki Gökhan Yıldırım, İstanbul 22. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılandığı davanın gerekçeli kararına göre, “örgüt üyeliği, ulaşım araçlarının alıkonulması, kasten yaralama, konut dokunulmazlığının ihlali, mala zarar verme, tehdit, kamu malına zarar verme, ruhsatsız ateşli silahlarla mermileri satın alma veya taşıma veya bulundurma, resmi belgede sahtecilik” suçlarından 46,5 yıl hapse ve 1800 lira adli para cezasına mahkum edildi.

“Hakkında verilmiş birden fazla hükmün açıklanmasının geri bırakılması kararı bulunmasına rağmen, denetim süreleri içerisinde yeniden suç işlemek suretiyle sergilediği olumsuz kişiliği ve geçmişi, ayrıca dosya kapsamında birden fazla suç işlediğinin sabit kabul edilmesi nedeniyle, hükmolunan cezanın geleceği üzerindeki caydırıcı etkisi dikkate alınarak” cezasında indirim uygulanmadı.

Suçlamaları kabul etmedi

Gazi Mahallesinde yaşayan ve mesleği boyacılık olan Yıldırım mahkemedeki beyanında, gözaltı sürecine dair şunları söylemişti:

“13 Eylül 2016 tarihinde Esenyurt'ta oturan ailesinin yanına bayramlaşmak için giderken Esenyurt Cumhuriyet meydanında polisler tarafından durdurularak, hiçbir şey söylemeden bir anda araçtan indirilip yere yatırıldığını ve zırhlı bir araca bindirilerek Esenyurt Kıraç Karakolu'na götürüldüğünü, burada 2 saat bekletildikten sonra Vatan Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldüğünü, bu aşamalarda sürekli tehdit ve işkenceye maruz kaldığını, gözaltında kaldığı 20 gün boyunca tehdit edildiğini, 3. günden itibaren sağlık sorunları yaşadığını…”

Yıldırım, kendisine yöneltilen suçlamaları da kabul etmedi, “suçlamaların tamamının üzerine kurulmuş komplonun bir parçası olduğunu, iddia edilen günlerde başka yerde olduğunun delille ispatlı olduğunu, suçlamaların tamamen polis yönlendirmesi ile alınan ifadelerden oluştuğunu” söyledi.

Gökhan Yıldırım, yargılandığı süreçteki savunmasında da, iddianamede kopyala yapıştır sistemiyle kendisi ile birlikte herkese aynı şeylerin yazıldığını, iddianamede gösterilen suçlamalara ilişkin delil olmayınca internet sayfalarından kendisi ile ilgili haberler alınarak suçlamalarla alakası olmayan haberlerin tespit olarak eklendiğini belirtti.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.