Oluç: İktidar partileri HDP’ye yönelik sistemli kumpas kuruyor

Oluç: İktidar partileri HDP’ye yönelik sistemli kumpas kuruyor

HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Hamza Adıyaman'a ilişkin çıkan haberlerle HDP’nin hedef gösterilmesine dair, “İktidar partileri sistemli olarak siyasi kumpas kuruyor, yargı aracılığıyla bu kumpaslarını sürdürüyorlar” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekilleri Meral Danış Beştaş ve Saruhan Oluç, iktidara yakın medya organlarının ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin bugünkü grup toplantısında HDP’yi hedef almasına ilişkin Meclis’te basın toplantısı düzenledi. 

HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Zap Suyu’nda kaybolduğu iddia edilen Hamza Adıyaman ile ilgili iktidara yakın medyanın yaptığı haberlere ilişkin konuştu.

Beştaş, “İddiaya göre Hamza Adıyaman’ın ailesine fotoğraflar gönderildiği, çocuklarının yaşadığını, örgüt kamplarında yaşadığına ilişkin bilgiler dolaşıldığını, bu haberlerde benim ismim de zikrediliyor. Bazı basın yayın organlarında haberler yapılarak benim şahsıma ve partimize ilişkin bilgiler zorunlu bir açıklama yapıyoruz” dedi.

 

‘RESMİ AÇIKLAMALARA GÖRE YAPTIK’

Çıkan haberleri gösteren Beştaş, “Bu bilgiyi resmi açıklamalara göre yaptık. Kimler gitmiş küçük Hamza’yı aramaya; Mili Eğitim Müdürü de köyüne giderek geçmiş olsun demişler. Vali bizzat geçmiş olsun dileğinde bulunmuş. Bizim bilgi kaynaklarımız resmi kaynaklar. Sonrasında gazete küpürlerinde ‘Örgüt kaçırdı’, ‘kayboldu’ şeklinde çıkan son haberler elimizde. PKK tarafından kaçırıldığı ortaya çıktı diye. Şu fotoğraf eşliğinde gazete manşetlerinde bolca işleniyor son 3-4 gündür. Peki baba ne demiş. Baba şöyle demiş, 2016 yılında diyor kimse sahip çıkmadı dilekçelerimi reddettiler ve tek başımıza evladımızın peşine düştük diyor” diye belirtti.

‘BARIŞ SİYASETİ YÜRÜTEN BİR PARTİYİZ’

Beştaş, şunları söyledi: “Bizim referans gösterilmemiz ve siyasi istismara konu edilmemiz kabul edilemezdir. Barış annelerine ilişkin barış siyaseti yürüten bir partiyiz. Biz bütün sorunların çatışmasız çözümü için mücadele eden, bedeller ödeyen bir partinin mensuplarıyız. Ben bizzat Diyarbakır il binamızın önündeki annelerle konuşan birisiyim. Gelin biz size destek olmaya hazırız, sizin çocuğunuz bizim çocuğumuzdur dedik.”

‘KAYBOLMADAN ÖNCE FOTOĞRAF SERVİS EDİLMİŞ’

Beştaş, Hamza Adıyaman’ın kaybolmadan önce fotoğrafının servis edildiğini belirterek, “Biz Genel Kurulda bu haberlere dayanarak söyledik, örgüt kampında ortaya çıktığı haberi de son 3-4 günün haberidir. Bunu ben bilemem bunu hiç bir milletvekilli bilemez. Ben kaybolan bir çocuğun sonradan nereden çıktığını bilemem. Diğer yandan çok önemli bir bilgi daha vereceğim. Şu fotoğraflara lütfen bakın ve yakın çekim yapın. Bu Şamil Tayyar AKP MYAK üyesi, 3 ağustos 2015 şöyle bir tweet paylaşmış: ‘Çocukları dağa gönderenler Ağrı Diyadin’de katliam var diye ağıt yakıyor soysuzlar. Tweetin içeriğine bakmayın fotoğrafa bakın. Aynı fotoğraf bugün gazetelere servis edilen fotoğraf bu 3 çocuk. 3 çocuktan birinin Hamza Adıyaman olduğu ve bunun ortaya çıktığı iddia ediliyor. Bu hangi tarihli Ağustos 2015. Hamza ne zaman kaybolmuş 2016 mart ayında kaybolmuş. İşte bu kumpaslar böyle ortaya çıkıyor, yalanın öncesini sonrasını düşünmeden bunların resmi bilgileri ortaya çıkıyor. Bu meselede acılar üzerinden siyasi istismar yapılıyor” ifadelerinde bulundu. 

Ardından konuşan Saruhan Oluç da, HDP’nin parti programında “Çocuk Hakları lehindeki tüm uluslararası sözleşmelerin çekincesiz kabul edilmesini savunur” ibaresinin olduğunu hatırlatarak, “Hangi uluslararası sözleşmelerden bahsediyor bu program ve kongre kararları. BM’nin çocuk haklarıyla ilgili sözleşmelerinden söz ediyor. O sözleşmeler çocukların çeşitli haklarını içerirken aynı zamanda çocukların silahlı çatışmalarda kullanılmasının kesinlikle karşısında olan sözleşmelerdir. HDP çekincesiz bir şekilde bu sözleşmeleri kabul ettiğini söylemiştir. Şuanda mecliste olan hangi siyasi parti programında ve kongre kararlarında uluslararası çocuk hakları sözleşmelerini çekincesiz olarak kabul ediyoruz demiştir Bir araştırsın basın mensupları. Yoktur, bulamazsınız. Ama biz bu açıklıkla bu kararı programımıza yazdık” dedi.

‘SİYASİ KUMPAS OPERASYONU’

Oluç, şunları söyledi: “Bakın şu twit biraz evvel Meral hanımda gösterdi. Aslında medyada HDP’ye yönelik olarak kurulan kumpaslara verilen cevaptır. Aranızda var mı bilmiyorum tenzih ederek söylüyorum, bu kumpası yayınlamış olan basın yayın organlarına ilişkin söylüyorum. Sabah, Yeni Şafak, Takvim, CNN Türk web sitesi. Ya zerre basın ahlakına sahipseniz yaptığınız haberi ve şu kullandığınız fotoğrafı kendiniz tekzip edin. Zerre kadar basın ahlakına sahipseniz. İşte bu 13 Ağustos 2015 tarihindeki fotoğraf ve bu fotoğraf aslında Hamza Adıyaman’ın kaybolmasından çok önce yayınlanmış olan bir fotoğraf. Yayınlayan Şamil Tayyar. Bundan sonrasını kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. HDP’ye yönelik sistemli olarak iktidar partileri kumpas kuruyorlar, siyasi kumpas kuruyorlar, yargı aracılığıyla bu kumpaslarını sürdürüyorlar. Bugün de bu kumpaslarının bir parçasını iktidarın küçük ortağının grup toplantısında dinledik. Budur. Siyasi kumpas kurmaktan vazgeçin HDP’nin politikalarıyla görüşleriyle, siyasi rekabet anlamında mücadele edin. Edemiyorsunuz, yargıyı kullanarak, kumpas kurup HDP’yi, HDP’nin sözünü, politikalarını tasfiye etmeye çalışıyorsunuz. Biz buna karşı mücadelemizi demokratik siyaset alanında tavizsiz bir şekilde sürdüreceğiz.”

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.