Ölü sayısı Gazze'de 1900'e, Batı Şeria'da 49'a yükseldi

Ölü sayısı Gazze'de 1900'e, Batı Şeria'da 49'a yükseldi

İsrail saldırılarında Gazze'de ölenlerin sayısı 1900'e yükseldi. İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da bugün 14 kişiyi, Doğu Kudüs'te de 2 kişiyi öldürdü.

İsrail saldırılarında ölen Filistinlerin sayısı artıyor.

Gazze'deki Sağlık Bakanlığı, İsrail'in 7 Eylül'de başlattığı saldırılarında Gazze Şeridi'nde 614'ü çocuk 1900 kişinin öldüğünü duyurdu.

İsrail saldırılarının durdurulması çağrısı yapılan açıklamada, 2 bini çocuk, 1400'ü kadın olan yaralıların sayısının 7 bin 696'ya çıktığı belirtildi. 15 sağlık personelinin öldüğü ve 27'sinin de yaralandığı aktarıldı.

İsrail ordusunun Durra Çocuk Hastanesi'nin tahliye edildiği hatırlatılan açıklamada, buradaki hastalar ile personelin El Nasr Çocuk Hastanesi'ne götürüldüğü ifade edildi.

Gazze'deki sağlık sisteminin kötüleştiği hatırlatılan açıklamada, yaralıların Gazze dışına çıkması, yakıt, tıbbi ve medikal malzeme ile sağlık personellerinin bölgeye ulaşması için güvenli koridorlar açılması çağrısında bulunuldu.

BATI ŞERİA'DA 1 GÜNDE 14 FİLİSTİNLİ ÖLDÜRÜLDÜ

İsrail işgali altındaki Batı Şeria'da bugün 14 Filistinli öldürdü. Filistin Sağlık Bakanlığından yapılan açıklamada, "Cuma günü Batı Şeria'da İsrail kurşunuyla şehit olanların sayısı 14 oldu" denildi.

İsrail askerleri cuma günü Batı Şeria'daki birçok şehirde Gazze Şeridi'ne destek için gösteri düzenleyen Filistinlilere, gerçek, plastik mermi, göz yaşartıcı gaz ile müdahale etti.

Filistin Sağlık Bakanlığı daha önce yaptığı açıklamada, İsrail ordusunun Gazze'ye destek gösterilerine müdahalesi sonucu Tulkerem, Nablus, Tubas, El Halil ve Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde 11 Filistinlinin öldürüldüğünü belirtmişti.

İsrail askerlerinin 7 Ekim'den bu yana Batı Şeria'da öldürdüğü Filistinli sayısı 49'a yükseldi.

İSRAİL POLİSİ, DOĞU KUDÜS'TE ÖLDÜRDÜ

İsrail'in işgalindeki Doğu Kudüs'te de 2 Filistinli hayatını kaybetti.

Vadi el-Hilve Enformasyon Merkezinden yapılan açıklamaya göre, İsrail güçleri, Doğu Kudüs'te yer alan İseviyye Mahallesi'ndeki olaylarda bir Filistinliyi gerçek mermiyle yaraladı. Ambulansla hastaneye kaldırılan ve kimliği açıklanmayan Filistinli, kurtarılamadı.

Filistin Kızılayından yapılan açıklamada, İseviyye'deki olaylarda İsrail güçlerince öldürülen Filistinlilerin sayısının 2'ye yükseldiği belirtildi. Olaylarda, 2 Filistinlinin gerçek mermiyle, birinin de plastik mermiyle yaralandığı aktarıldı.

İsrail polisinden yapılan açıklamada ise İseviyye'de, polise molotofkokteyli ve havai fişek atıldığı ve "3 kişinin etkisiz hale getirildiği" ifade edildi.

Açıklamada, "Güney bölgesinde devam eden çatışma sırasında düzeni bozmaya, zarar vermeye veya zarar vermeye yönelik her türlü girişim kararlı bir tepkiyle ve sıfır tavizle karşılanacaktır" denildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.