Olimpiyat madalyasını ısıran Japon başkan Covid-19'a yakalandı

Olimpiyat madalyasını ısıran Japon başkan Covid-19'a yakalandı

Japonya’da yapılan Tokyo Olimpiyatları'nda bir sporcunun kazandığı altın madalyayı ısırarak eleştiri oklarının hedefi olan Nagoya Belediye Başkanı Takashi Kawamura, korona virüsüne yakalandı.

Japonya'nın Nagoya kenti Belediye Başkanı Takashi Kawamura, korona virüsüne yakalandı.

Sekreterine geçen Pazar günü korona virüsü teşhisi konan Kawamura'nın dün tedbir amaçlı test yaptırdığı öğrenilirken, test sonucunun pozitif çıktığı kaydedildi. Temmuz ayı başında Covid-19 aşısının 2. dozunu yaptıran Kawamura'nın herhangi bir semptom geliştirmediği açıklanırken, evinde istirahat ettiği açıklandı.

Kawamura 4 Ağustos'ta Japon kadın softbol takımının bir üyesi olan Miu Goto tarafından ziyaret edilmiş, ikilinin poz verdiği sırada sporcunun kazandığı altın madalyayı ısıran Kawamura 'saygısızlık' ve 'salgına karşı duyarsızlık' ile suçlanmıştı.

Japonya kamuoyunda skandal haline gelen olayın ardından Kawamura toplam 1.5 milyon yen (yaklaşık 112 bin lira) tutarındaki üç aylık maaşını iade edeceğini açıklayarak kamuoyundan özür dilemişti.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.