Okumak isteyen görme engelli Zeynep servis istiyor

Okumak isteyen görme engelli Zeynep servis istiyor

Hakkâri'nin Yüksekova İlçesi'nin Bağdaş (Peranîs) Köyü'nün mezrasında yaşayan 8'inci sınıf öğrencisi görme engelli Zeynep Kaya (16), 2 yıldır ilçe merkezindeki okuluna taşımalı servis olmadığı için eğitimine devam edemiyor.

İlçenin Bağdaş (Peranîs) köyünün Ericik (Silord) Mezrasında ailesiyle yaşayan 16 yaşındaki görme engelli Zeynep Kaya, servis olmadığı için eğitim hayatında zorluklar yaşıyor. Kaya, aldığı refakatçı parasıyla her gün okula gidip geliyor.

"Durumum basına yansımadan hiçbir yetkili bir şey yapmıyor"

Geçen yıl eğitim hayatıma devam edemediğini belirten Zeynep Kaya, “Sana okul yok, sınıf yok, taşma yok dediler. Haber konusu olunca tekrardan Milli Eğitim bana servis tahsis etti. Bana söz verdiler. Seneye böyle bir sıkıntı yaşamana asla izin vermeyeceğiz dediler. Ancak bu yıl da aynı sıkıntıyı çekiyorum. Bu yıl okul açıldığından beri abim her gün beni getirip götürüyor. Günde üç kere Milli Eğitime gidiyor. Ancak Zeynep’e taşıma çıkmıyor. Annem refakatçım. Refakatçı parasını servise veriyor. Refakatçı param okul ihtiyaçlarıma kalmıyor. Hepsi yol parasına gidiyor. Durumum basına yansımadan hiçbir yetkili bir şey yapmıyor. Benim her yıl basın yoluyla mı okumam lazım? Köyde tek kızım ve tek kız olarak bu köyde okuyorum. Hiç kimse bana yardım etmiyor" dedi.

whatsapp-image-2023-11-26-at-21-01-53.jpeg

"Okumamı isteseydiler bana servis tahsis ederlerdi"

"Bu yıl benim Liselere Giriş Sınavım var. Fen lisesine girmek istiyorum. Sizlerin de bana yardımcı olmanızı istiyorum. Basının yardımı olmadan okuyamıyorum" diyen Kaya şöyle devam etti: 

"Servis verilmediği için eğitim ve öğretim hayatıma devam edemiyorum. Benim şuan 10’ncu sınıfta okumam gerekirken ben 8’inci sınıftayım. Bunun tek sorumlusu milli eğitimdir. Milli Eğitimden istediğim tek şey eğitim hayatımı vermelerini istiyorum. Tüm öğrenciler gibi okumak benim de hakkım. Okumak istiyorum. Ama Milli Eğitim diyor ki görme engelliler sınıfımız yok. Görme engellileri okutacak öğretmenlerimiz yok. Eğer benim okumamı isteseydiler bana servis tahsis ederlerdi. Her sene bu sıkıntı yaşamak sorunda kalmazdım."

whatsapp-image-2023-11-26-at-21-01-55.jpeg

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum