ÖHD: Kürt siyasilere dönük yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıları kınıyoruz

ÖHD: Kürt siyasilere dönük yargı eliyle gerçekleştirilen saldırıları kınıyoruz

Özgürlük için Hukukçular Derneği Hakkari Temsilcilli ve İnsan Hakları Derneği Yüksekova Temsilciliği yerine kayyum atanan Yüksekova Belediyesi Eş Başkanı Remziye Yaşar ve 30 siyasinn ceza aldığı dosya ile ilgili ortak bir açıklama yaptı.

Açıklama şu şekilde; ‘’Bilindiği üzere; Hakkâri 1.Ağır Ceza Mahkemesi, 2011 yılından bu yana devam eden ve 30 sanığın yargılandığı dosyada, seçilmiş Kürt siyasilerine yüzlerce yıl ceza verdi.

Bu 30 sivil Kürt siyasetçi arasında yer alan Yüksekova Belediye Eş Başkanı Sn. Remziye Yaşar’a ideolojik bastırım uygulanmış ve sonucunda 17,6 ay “ceza” verilerek, hürriyetine el konulmuştur. Bu bastırma ve çökertme isteğinin kaynağı; son yerel seçimlerde, devletin bütün aygıtları ve tarihten gelen bir geçmişe sahip olan yerel aparatların beraber yürüttüğü siyasi kampanyaya rağmen HDP’yi kaybetmenin verdiği gözü dönmüşlüktür!

Bu dosyada bir kez daha gördük ki; kolluk kuvvetlerinin yapay ve kurgulanmış delillerle, 10 yıldır devam eden bir hukuk faciası olan bu dosyada, milyonlarca oy alan ve Türkiye siyasetinin mevcudiyetini yekûn olarak etkileyen HDP’nin sivil siyasal çalışmaları adeta “kriminal” alanlarmış gibi hedef gösterme uğraşının varlığına tanık olduk.

Hukuki süreç adı altında sürdürülen mizansenin, HDP hareketinin, siyasal alandaki meşru demokratik siyaset yapma yöntemlerinin tek delili bu kurgu ve hedef göstermeleridir.

“Kürt sorunu yoktur, çözdük, bitti” diye siyasi ikballeri için Kürt kimliğine yönelik nefret politikaları yürüten partilerin kontrolüne giren iktidar yanılıyor! Kürt sorunu vardır ve sorunun kaynağı; Kürtlerin seçilmiş, meşru siyasetçilerini “hukuki süreç” adı altında, iliştirilmiş savcı ve hakimlerin üzerinden pusu kurduran kendileridir.


Tarih her defasında bizlere göstermiştir ki; “Kürt sorunu yoktur” noktasına gelip, ırkçı ve milliyetçi hezeyanlarla siyasi iktidar devşirmek isteyen her parti, kısa bir süre içinde tarihin çöp sepetine atılmıştır. Gözünü yolsuzluk, din istismarı, hırsızlık ve kayırmacalık bürümüş olan iktidar ve beraberindeki zihniyetlerin yeri de tarihin utanç sayfaları olacaktır!

Kamuoyunun bilmesini isteriz ki, HDP ve Kürtler her zamankinden daha haklı ve dolayısıyla her zamankinden daha güçlü bir konumda.

İşçilerin, emekçilerin, kadınların, gençlerin, yoksulların ve ezilen diğer bütün toplumsal kesimlerin yanında durmaya ve mücadele etmeye devam edeceğiz. Çünkü mevcut iktidar ve beraberindeki nefret ittifakında olmayıp, bizlerde olan çok kıymetli  bir şey var; haklıyız! Hem de yerden göğe kadar haklıyız! 

“Ceza” adı altında çürütülmeye, yok edilmeye çalışılan 30 arkadaşımız; Türk ve Kürt halklarının yoksul evlatları ölmesin, kadınlar siyasette başat rol sahibi olsun, yoksulluk ve yolsuzluk ülkenin kaderi olmasın, siyaset yoluyla  Kürt meselesi hal olsun, diye sivil siyasette ısrarcı olmuşlardır. Ve hâlâ aynı siyasi pozisyonlarını koruyorlar.

Kürt siyasilere dönük, bağımlı ve taraflı yargı eliyle gerçekleştirilen bu saldırıları en güçlü şekilde kınıyoruz. Hiçbir şey onurlu Kürt halkının ve Türkiye demokrasi güçlerinin aydınlık bir gelecek kurma hedefine dair kararlığını kıramayacak. Kırılan ve kaybedenler, Kürtlerin meşru ve insani taleplerini “bölücülük” adı altında kriminalize etmeye çalışanlar ve yandaşları olacaktır.

Kamuoyunun bilgisine saygıyla sunuyoruz.’’

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.