ÖHD Hakkari Temsilciliği: Son derece vahim iddialar ile karşı karşıyayız

ÖHD Hakkari Temsilciliği: Son derece vahim iddialar ile karşı karşıyayız

ÖHD Hakkari Temsilciliği, Yüksekova’da gençlerin uyuşturucuya ve fuhuşa sürüklendikleri yönündeki iddialarla ilgili yazılı açıklama yaptı.

ÖHD Hakkari Temsilcisi tarafından yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

“Duyduğumuz ilk andan itibaren hem hukukçular olarak hem de Hakkârili vatandaşlar olarak infiale sürüklenmiş olduğumuz ve ilgili kurumlarca mutlaka  araştırılması icap eden, son derece vahim iddialar ile karşı karşıyayız!

11.07.2021 tarihinde, bazı yerel ve ulusal medya kuruluşları tarafından paylaşılan ve ilimizin Yüksekova ilçesinde cereyan ettiği iddia olunan, kolluk güçlerince yöredeki bazı çocukların ve gençlerin zorla fuhuşa ve uyuşturucuya maruz bırakıldığı minvalindeki konuya ilişkin basın açıklaması yapma zaruriyeti hasıl olmuştur.

Kolluk güçlerince zorla fuhuşa ve uyuşturucu kullanıma maruz bırakıldığını beyan eden magdure A. ve mağdure F.‘nin iddialarına göre; isimlerini ve yüzlerini net olarak bildikleri polislerce tecavüze uğradıkları, zorla fuhuşa sürüklendikleri ve uyuşturucu kullanmaya maruz bırakıldıklarını kamuoyu ile paylaşmışlardır. Bununla beraber, bu polislerin Yüksekova’da bulunan ve isimlerinden işyeri adreslerine kadar bütün bilgilerini paylaştıkları işyeri sahiplerinin de bu zorla fuhuşa ve uyuşturucu tuzağına yardım ettiklerini öne sürmüşlerdir.

Bizler, Hakkâri ÖHD temsilciliği olarak bu tür gayri ahlaki ve örgütlü olayların memleketimizde yaşanmasına sessiz kalmayacağız. Ve ilgili olduğu öne sürülen bütün kişi ve kurumlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Davanın tüm hukuki süreçlerinde yer alacağımızı ve dosyanın takipçisi olacağımızı kamuoyunun bilgisine sunuyoruz. 

Olayın aydınlanması için etkin bir soruşturma yürütülmesi adına bütün vicdanlı kamuoyunu bu vahim olayın takipçisi olmaya davet ediyoruz.

Vicdan sahibi olan herkesin Yüksekova’ya yüzünü dönmesini ve mağdureler A. ve F’yi yalnız bırakmamasını önemli buluyoruz. Bunu bir hukuk meselesinden önce bir insanlık görevi olduğunu, başta Yüksekova halkı olmak üzere, genelde de dünyanın neresinde olursa olursun vicdan sahibi herkesin bilmesini arzu ediyoruz.

Bu vesile ile; bu olayın Hakkari’nin bütün siyasi, STK, kişi ve toplumsal kesimleri için bir samimiyet testi olacağını da tarihin ve halkın huzurunda not düşüyoruz.”

442984bf-e165-4880-b8ca-6d83c8797e07.jpeg

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum