ÖHD: 14 Mayıs’ta seçim güvenliği için sandıkların başındayız

ÖHD: 14 Mayıs’ta seçim güvenliği için sandıkların başındayız

14 Mayıs seçimlerine ilişkin gerçekleştirdikleri kapsamlı toplantıyı değerlendiren ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Avukat İbrahim Kaya, “14 Mayıs’ta seçim güvenliği için sandıkların başında olacağımızı ilan ediyoruz” dedi.

Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Mersin Şubesi, 14 Mayıs’ta gerçekleştirilecek olan Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerine ilişkin toplantısı düzenledi. ÖHD üyesi avukatların katılımıyla şube binasında yapılan toplantıda seçim güvenliği ve seçmen oyu güvenliği başlıkları tartışıldı.

'SANDIKLARIN BAŞINDA OLACAĞIZ'

Toplantının içeriğine dair açıklama yapan ÖHD Mersin Şube Eşbaşkanı Avukat İbrahim Kaya, yaklaşmakta olan 14 Mayıs  seçimlere işaret ederek, seçimlerin hukuki güvenliği ve seçmen oyu güvenliği için sandıkların başında olacaklarını belirtti.

'BİZLER DE BURADAYIZ DİYORUZ'

ÖHD olarak seçim sürecinde üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu en iyi şekilde yerine getireceklerini belirten Kaya, devamında şu ifadeleri kullandı: “Adalet ve eşitlik mücadelesini her alanda sürdüren Özgürlük İçin Hukukçular Derneği Mersin Şubesi üyesi avukatlar olarak, 2023 seçim sürecinde de halklarımızla birlikte irademize sahip çıkmak ve ırk, din, cins, cinsel yönelim, cinsiyet kimliği/ifadesi, cinsiyet karakteristiği ayrımcılığı yapmadan tüm halklarımız için, emekçiler, kadınlar, LGBTİ+’lar çocuklar için, doğa ve çevre hakkı için seçim güvenliğini sağlamak için sandıkların başında olacağımızı ilan ediyoruz. Halklarımızın oylarının manipüle edilmesinden, kaybolmasından, sandık sonuçlarına yansımamasından duyduğu endişeyi görüyor ve bu hususta yaşanabilecek hak ihlallerinin önüne geçebilmek için bizler de buradayız diyoruz.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.