OHAL kararı Meclis’te yarın görüşülecek, muhalefet mesafeli

OHAL kararı Meclis’te yarın görüşülecek, muhalefet mesafeli

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ilan ettiği 10 ilde OHAL, yarın Meclis Genel Kurulu’na gelecek.

Maraş merkezli, 10 kenti etkileyen depremlerin ardından Cumhurbaşkanı kararı ile ilan edilen Olağanüstü Hal (OHAL) 9 Şubat Perşembe günü Meclis Genel Kurulu’nda görüşülecek.

Anayasa’ya göre 10 ilde ilan edilen OHAL kararının hemen Meclis’e sunulup görüşülmesi gerekiyor. Ancak birçok milletvekili deprem bölgesinde bulunduğu için karar 9 Şubat Perşembe günü Meclis Genel Kurulu gündemine alınacak.

AK Parti grubundan milletvekillerine “Çok önemli” uyarısı ile giden mesajda, “Sayın Milletvekilimiz, deprem bölgesi için ilan edilen OHAL kararı görüşülüp oylanacağından Kahramanmaraş, Adıyaman, Hatay, Malatya, Gaziantep milletvekillerimiz hariç diğer tüm milletvekillerimizin 9 Şubat 2023 Perşembe günü saat 14.00’te TBMM Genel Kurulu’nda hazır bulunmaları önemle rica olunur” denildi.

OHAL kararının TBMM’deki görüşmelerinde nitelikli çoğunluk aranmıyor. Bu AK Parti ve MHP oylarının yeterli olacağı anlamına geliyor. MHP lideri Devlet Bahçeli sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada OHAL ilanına kararlıkla destek vereceğini duyurdu.

Muhalefet ise karara mesafeli. CHP yönetiminde eğilimin “ret” yönünde olduğu gün içinde kararın netleşeceği kaydedilirken İYİ Parti’nin de “3 aylık” süreye itirazları bulunuyor. HDP ise “Cumhurbaşkanına olağanüstü yetkiler veren” ilana destek vermeme kararı aldı. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.