OHAL itirazları bir ay sonra!

OHAL itirazları bir ay sonra!

16 Mayıs'ta açıklanan OHAL İşlemleri İnceleme Komisyonu dün ilk toplantısını yaptı. Çalışma usulünün belirlenmesi safhasına gelen komisyon temmuz ayında başvuruları almaya başlayacak.

OHAL ile ihraç edilen kamu görevlilerinin itirazlarının değerlendirilmesi için 23 Ocak 2017’de yayınlanan Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kurulan Olağanüstü Hal (OHAL) İşlemleri İnceleme Komisyonu dün ilk toplantısını yaptı. Komsiyonun temmuz ayında itirazları almaya başlayacağı öğrenildi.

Üyeleri 16 Mayıs’ta belli olan komisyonda başkanlığa Adalet Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Selahaddin Menteş getirilmişti. Dün ilk toplantısını yapan komisyonda, müracaatların nereye ve nasıl yapılacağı, itirazların nasıl ele alınacağı, dosyaların nasıl istenileceğine ilişkin çalışma usul ve esasları belirlemeye başladığı öğrenildi. Öte yandan, bir taraftan da sekretaryada görev alacak “uzman ekip” kadrosu oluşturulmaya yönelik çalışmalar da başladı.

Yeni Şafak’ta yer alan habere göre komisyon bu çalışmaları tamamladıktan sonra ise başvuruları almaya başlayacak. Başvuruların önümüzdeki ay içerisinde başlayacağı belirtiliyor. Komisyon’un Başbakanlığa ait bir binada çalışacağı, bu binanın da önümüzdeki günlerde netleşeceği öğrenildi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.