Öğretmenlerinin çabasıyla okula dönen Rahime en başarılı öğrencilerden biri oldu

Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde çeşitli nedenlerle eğitimine ara veren lise öğrencisi Rahime Gezer, idareci ve öğretmenlerin çabasıyla yeniden kazandırıldığı okulda, en başarılı öğrencilerden biri oldu.

Yukarı Güleç köyünde yaşayan Sabri Özel Anadolu Lisesi 9. sınıf öğrencisi Rahime Gezer öğretmenlerinin ikna etmesiyle ara verdiği eğitimine geçen ay yeniden başladı. Gezer, bu süreçte derslerine çalışıp katıldığı telafi sınavlarında başarılı sonuçlar alarak 60 olan not ortalamasını 87'ye çıkardı.

Gezer, eğitim öğretim döneminin başında bıraktığı okula öğretmenlerinin desteğiyle yaklaşık bir ay önce tekrar başladığını söyledi.

Öğretmenlerine ve arkadaşlarına kavuştuğu için mutlu olduğunu belirten Gezer, "Öğretmenlerimiz köye gelip evimizi ziyaret etti. Okula dönmem için beni ikna ettiler. Okula dönerek çok doğru bir karar verdiğimi düşünüyorum. Arkadaşlarım ve öğretmenlerim bana çok yardımcı oldular. Öğretmenlerime ve emeği geçen herkese teşekkür ederim. Yeniden sınıf ortamında arkadaşlarımla bir arada olmak güzel bir duygu." dedi.

withtoken-2sss.jpg

Okul Müdürü Yusuf Ziya Kaplan da Gezer'in LGS'ye girdikten sonra ilk nakil döneminde tercih ettiği Van'a çeşitli nedenlerle gitmediğini ve Sabri Özel Anadolu Lisesi'ne nakil olduğunu anlattı.

Naklinden sonra Gezer'in okula gelmek istemediğini öğrendiklerini dile getiren Kaplan, "Kızımızın ailesiyle telefonla görüştük. Okula devam etmemesinin sebebinin ailesi olmadığını anladık ve gönüllü öğretmenlerimizle beraber köye gidip kızımızı evinde ziyaret ettik. Rahime öğrencimizi okula devam etmesi hususunda ikna ettik. Çok başarılı bir öğrencimiz. Okula geldiği günden bu yana sürekli daha iyiye gidiyor. Ortalaması şu anda 87. Böyle başarılı bir öğrenciyi okula kazandırdığımız için çok mutluyuz." diye konuştu.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.