Öğretmen Sibel Balaç tahliye edildi

Öğretmen Sibel Balaç tahliye edildi

Ölüm orucunun 298. gününde hakkında infazın ertelemesi kararı verilen Sibel Balaç tedavi altına alındı.

Adil yargılanma talebi ile 298 gündür ölüm orucunda olan tutuklu öğretmen Sibel Balaç hakkında infazının ertelenmesi kararı verildi.

Halkın Hukuk Bürosu, dün kararın ardından yaptığı açıklamada, işlemler tamamlanınca Balaç’ın tutulduğu Etlik Şehir Hastanesi mahkum koğuşundan tahliye edileceğini duyurdu.

Balaç, akşam saatlerinde tahliye edildi ancak doktorlar durumunun hareket etmesine uygun olmayacağı görüşünü paylaşınca, Balaç aynı hastanenin bu kez servisinde tedavi altına alındı.

Yüksel eylemlerine katıldı, tutuklandı

Tekirdağ, Malkaralı 33 yaşındaki Balaç, Ankara Üniversitesi Zihin Engelliler bölümünden mezun. Antalya’da bir devlet okulunda zihinsel engelliler öğretmeni olarak çalışırken Ankara’daki Yüksel Caddesinde düzenlenen “işimi istiyorum” eylemlerine katılmaya başladı.

Eylemciler tutuklanınca çalıştığı okuldan istifa edip Ankara’daki eylemlere tam zamanlı olarak destek verdi. Aralık 2018’de tutuklandı ve 8,5 yıl hapis cezasına mahkum edildi. 298 gün boyunca adil yargılanma talebiyle ölüm orucundaydı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.