Öğretmen çiftin Yüksekova'daki düğünü

Öğretmen çiftin Yüksekova'daki düğünü

Görev yaptıkları Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde hayatlarını birleştiren öğretmenler Burcu ile İlhan Korubük’ten bölgeye gelmeye korkanlara önemli bir mesaj var.

ERKAN ÇAPRAZ - ÖMER OĞUZ / YÜKSEKOVA HABER

Yüksekova Anadolu Lisesi öğretmenlerinden İlhan Korubük ile Yüksekova Atatürk Lisesi öğretmenlerinden Burcu Sadıkoğlu akşam saatlerinde Yüksekova Öğretmen Evi’nde düzenlenen törenle hayatlarını birleştirdi. Görev yaptıkları ilçede tanışıp evlenme kararı alan mutlu çiftin düğünü renkli görüntülere sahne oldu.

‘BURADA TANIŞTIK, BURADA EVLENMEK İSTEDİK’

Çok sayıda davetlinin katıldığı düğüne  Antalya’dan gelen yakınları da katıldı. Gelinlik yerine yöresel kıyafet giyen Burcu öğretmen, “Biz burada tanıştık. Burayı ileride anmak için, gerek çocuklarımıza gerekse torunlarımıza bir hatıra kalsın diye memleketimizin yanı sıra Yüksekova'da da düğün yapmak istedik. Çok mutluyuz. Arkadaşlarımız ve dostlarımız sağolsunlar. Herkese çok teşekkür ederiz. Yöresel kıyafet giymeyi tercih ettim. Madem burada düğün yapıyoruz düğünümüz buranın özelliklerini, kültürünü yansıtsın istedim.”dedi.

haberinfotolari.gif

“YÜKSEKOVA’DA EVLENMEK HERKESE NASİP OLMAZ’

Damat İlhan Korubük ise Yüksekova’da düğün yapmanın bir ayrıcalık olduğunu belirterek, “Dünyanın en mutlu insanı benim şuanda. Burada düğün yapmak herkese nasip olmaz. İnsanlar buraya gelmeye korkarken biz burada düğün bile yapabiliyoruz. Umarım bu herkese örnek olur. Yüksekova'yı çok seviyoruz.”dedi.

‘KIZIM YÜKSEKOVA’DA EMİN ELLERDE’

Ankara’dan kızının düğünü için Yüksekova’ya gelen gelinin annesi ise, “Ben de Yüksekova’yı çok sevdim. Kızım adına teşekkür ederim. Kızım emin ellerde. Buradaki düğün adetleri de çok hoşuma gitti. Bizim orada böyle güzel bir düğün olmaz. Bu halayları çok sevdik. Çok mutluyum.”dedi.

Düğüne katılan davetliler Kürtçe ve Türkçe şarkılar eşliğinde geç saatlere kadar halay çekerek eğlenirken törenin sonunda davetliler tarafından gelin ve damada çok sayıda takı takıldı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
37 Yorum