Öğrenciler Zeren Ertaş için eylemde: Ölmek değil, barınmak istiyoruz

Öğrenciler Zeren Ertaş için eylemde: Ölmek değil, barınmak istiyoruz

Türkiye'nin dört bir yanında öğrenciler, Aydın'daki yurtta asansör "kazası"nda hayatını kaybeden Zeren Ertaş için sokağa çıktı: Kaza değil göz göre göre işlenen cinayet...

Aydın Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdu'nda asansörün düşmesiyle bir öğrencinin yaşamını yitirmesi Türkiye'nin dört bir yanında protesto edildi. Aydın'da arkadaşlarının Zeren Ertaş'ı anmak için karanfil bırakmasına bile izin verilmeyip ters kelepçeyle gözaltına alınmasının ardından İstanbul, İzmir, Ankara, Eskişehir ve Dersim başta olmak üzere birçok ilde öğrenciler sağlıklı ve güvenilir barınma hakkı için eylem yaptı.  

İstanbul Cevizlibağ - Güngören Gülbahar Hatun Kız Öğrenci Yurdu, İzmir Ege KYK, Bayraklı KYK, Diyarbakır Halid Bin Velid KYK Kız Yurdu, Tunceli KYK Kız Yurdu'nda kalan öğrenciler yurtların önünde, Eskişehir ve Ankara'da ise yurtların yanı sıra meydanlarda eylem yaptı. Boğaziçi ve Dokuz Eylül Üniversitesi öğrencileri de Zeren Ertaş'ın ölümünü protesto etti.

'YAŞAMAK İSTİYORUZ, ARTIK YETER'

Eskişehir'de üniversite öğrencileri Bağlar caddesi boyunca yürüdü. Eyleme katılan üniversite öğrencileri adına konuşan Simay Ada Kart, Aydın'da yaşanan facianın yanı sıra; geçen 1 haftada Eskişehir'de 2 öğrencinin yaşamına son verdiğini, 2 gün önce Çanakkale'de yine bir öğrencinin intihar ettiğini hatırlattı: "Öğrenciler, insani koşullarda okumak istiyor, dün gece boyunca uyumayan milyonlarca genç yaşamak istiyor. Biz, yaşamak istiyoruz. Artık yeter. Öğrencileri bu şekilde çaresiz hissettiren ve yoksulluğa mahkum eden bu düzenden alacağımız bir gelecek var. 

Burada öğrenciler öldü! Katil KYK! Bir arkadaşımızın daha ölümüne tahammülümüz yok. Bulunduğumuz her alanda karşılarına dikileceğiz. Uykularımızı kaçıranların kabusu olacağız."

'İHMAL DEĞİL CİNAYET'

Munzur Üniversitesi öğrencileri de akşam saatlerinde Tunceli KYK Kız Öğrenci Yurdu'nda oturma eylemi̇ yaptı. Atatürk Mahallesi'nde bulunan KYK Kız Yurdu A ve B Blok önünde bir araya gelen öğrenciler ihmale tepki göstererek öğrencilerin koşullarının düzeltilmesini istedi. Eylemde "İhmal değil cinayet" ve "Katil KYK" sloganları atıldı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.