Ocak ayında her gün 1 kadın katledildi

Ocak ayında her gün 1 kadın katledildi

2023 Ocak Ayında erkekler tarafından 31 kadın öldürüldü, 25 kadın ise şüpheli şekilde ölü bulundu.

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu, ocak ayı raporunu açıkladı. Ocak ayında 31 kadın cinayeti işlendiği, 25 kadının şüpheli şekilde ölü bulunduğu belirtilen raporda, kadınların yüzde 35’inin evli oldukları erkek tarafından öldürüldüğü bilgisi yer aldı. 

Öldürülen 31 kadından 12’si boşanmak istemek, barışmayı reddetmek gibi kendi hayatına dair karar almak istediği için öldürüldü.

1’i ekonomik bahane ile, 1’i bakım altında olduğu için, 2’si anneleri boşanmak istediği için intikam alma bahanesi ile, 1’i nefret bahanesi ile öldürüldü. 14’ünün ise hangi bahaneyle öldürüldüğü tespit edilemedi.

14 kadının hangi bahaneyle öldürüldüğünün tespit edilemediği vurgulanan raporda “Kadına yönelik şiddetin ve kadın cinayetlerinin görünmez kılınmasının bir sonucudur” denildi.

Kadınların 20’si evinde, 6’sı sokakta, 1’i arazide, 1’i çocuğunun okulunda, 2’si evin eklentilerinde katledildi. 1 kadının nerede öldürüldüğü tespit edilememiştir. Bu ay öldürülen kadınların yüzde 65’i evlerinde öldürüldü. 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.