Nusaybin'de Genç Kadın Konferansı

Nusaybin'de Genç Kadın Konferansı

Nusaybin ilçesinde konferansını gerçekleştiren genç kadınlar, yeni yürütmelerini belirledi.

Mardin'in Nusaybin ilçesinde, DBP Mardin Genç Kadın Konferansı gerçekleşti. Mitanni Kültür Merkezi'nde yapılan konferansa çok sayıda genç kadının yanı sıra, Nusaybin Belediye Eş Başkanı Sara Kaya, HDP ve DBP ilçe yöneticileri, KJA bileşenleri, Barış Anneleri Meclisi ve MEYA-DER katıldı. Konferansa, Kobanê direnişinde yaşamını yitiren Sibel Bulut, Arin Mirkan, Kader Ortakaya ve Mersin'de katledilen Özgecan Aslan'ın posterlerinin yanı sıra YPJ bayrakları asıldı. Genç kadınların yöresel kıyafetlerle katıldığı konferans saygı duruşu ile başladı. Ardından açılış konuşmasını yapan DBP Mardin Genç Kadın Meclisi üyesi Sidar Ziyanek, yaptıkları konferansın Kürt halkının mücadelesinde yaşamını yitirenlerin hayallerini gerçekleştirmede bir adım olacağını ifade etti. 

Sidar, "Şehit Beritan, Zilan, Viyan ve Saraların mücadelesiyle yakılan özgürlük meşalemiz şehit Rohani, Jiyan ve Evrim yoldaşların mücadelesiyle gürleşmiştir. Devrimin temel dinamikleri olan kadın ve gençliğin de stratejik anlamda ciddi bir rol oynadı. Kapitalist modernitenin tetikçisi olarak ifade edilen DAİŞ'in kadınlar üzerinden gerçekleştirdiği onursuzlaştırma ve saldırı politikalarıyla tüm halkları katliamlardan geçirmeyi kendine esas aldığı Şengal'de Ezidi Kürt kadınlarına DAİŞ'in uyguladığı soykırıma cevabı Kobanê direnişi vermiştir. Adeta erkek aklının beyninde patlayan eylemiyle Arin Mirkan yoldaşın fedailiği sınırları yok edercesine direnişe katılmak isteyen Kader yoldaşın azmi bu saldırılara en güçlü cevap olmuştur. Kapitalizmin yok etmek istediği temel iki kimlik olan gençlik ve kadının orijini genç kadınların örgütlülüklerini yaygınlaştırarak sitemi boşa çıkartacaktır" dedi. 

Yapılan açıklamanın ardından genç kadınlar, 21 kişilik yürütme belirledi. 

Konferans, çekilen halaylarla sona erdi.

i-1-300.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.