Newroz davası: Üç avukat 11 yıl sonra beraat etti

Newroz davası: Üç avukat 11 yıl sonra beraat etti

Urfa'da 2012'de yapılan Newroz kutlamaları sırasında darp edilen ve doktorlara görev yaptırmamak için direndikleri gerekçesiyle 8'er ay hapis cezası alan üç avukat, 11 yıl sonra beraat etti.

Urfa'da 2012'de yapılan Newroz kutlamaları sırasında gözlemcilik yapmaları için baro tarafından görevlendirilen Hidayet Enmek, Eyup Sabri Tinaş ve Mehmet Emin Uyguner polis şiddetine maruz kaldı. Darp edilerek gözaltına alınan avukatlara "Kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret" ve "Görevi yaptırmamak için direnme" iddiasıyla dava açıldı.

4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde 21 celse sonucunda "Görevi yaptırmamak için direnme”, “Görevli polis memurlarına hakaret" suçlarından beraat eden avukatlara,  Balıklıgöl Devlet Hastanesi Acil Servisi’nde görevli doktorlara direndikleri gerekçesiyle ise 8'er ay hapis cezası verildi. 

Avukatlar karara itiraz etti. Bölge Adliye Mahkemesi 9’uncu Ceza Dairesi de 29 Eylül 2022'de avukatların cezalandırılmasına yeterli her türlü şüpheden uzak kesin delil elde edilememesi nedeniyle beraat kararı verilmesi gerektiğine hükmetti ve yerel mahkemenin kararını bozdu.

MA'nın haberine göre 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde yeniden görülen davada savcı da aynı yönde görüş bildirdi.  Yapılan savunmaların ardından kararı açıklayan mahkeme heyeti, yargılanan avukatların üzerine atılı suçu işlediğine dair her türlü şüpheden uzak kesin delil elde edilmediği için ayrı ayrı beraatlerine karar verdi. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.