Netanyahu: Hamas'a yanıtımız Orta Doğu'yu değiştirecek

Netanyahu: Hamas'a yanıtımız Orta Doğu'yu değiştirecek

İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail'in Hamas'a yanıtı Ortadoğu'yu değiştirecek" açıklamasında bulundu. Avrupa Birliği ise Filistin'e yapılan kalkınma yardımlarının askıya alındığını duyurdu.

 Hamas ile İsrail arasındaki çatışmaların üçüncü gününde konuya ilişkin açıklama yapan İsrail Başbakanı Netanyahu, "İsrail'in Hamas'a yanıtı Ortadoğu'yu değiştirecek" ifadelerini kullandı. İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Netanyahu, Gazze çevresindeki yerleşim yerlerinin yerel yöneticileriyle görüştü.

Netanyahu, "Hamas'ın yaşayacağı zor ve feci olacak, harekata girdik ve yeni başlıyoruz. Sizlerden kararlı olmanızı istiyorum çünkü Orta Doğu'yu değiştireceğiz" dedi. 

'İSRAİL'DE 9 ABD'Lİ HAYATINI KAYBETTİ'

Öte yandan ABD Dışişleri Bakanlığı, İsrail'de 9 ABD'linin hayatını kaybettiğini doğruladı. Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü Adrienne Watson, "Kurbanlara ve çatışmalardan etkilenenlerin ailelerine başsağlığı dileklerimizi iletiyor, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Durumu yakından izlemeye ve başta yerel yetkililer olmak üzere İsrailli ortaklarımızla iletişim halinde kalmaya devam ediyoruz" ifadelerini kullandı. 

'10 İNGİLTERE VATANDAŞINDAN HABER ALINAMIYOR'

BBC ise, 10'dan fazla İngiltere vatandaşından haber alınamadığını aktardı. Bir hükümet kaynağına dayandırılan haberde, bu kişilerin öldüğü veya kaybolduğundan endişe edildiği belirtildi. 

AVRUPA BİRLİĞİ: FİLİSTİN'E YARDIMLAR ASKIYA ALINDI

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu'nun Komşuluk ve Genişlemeden Sorumlu Üyesi Oliver Varhelyi, Filistin'e yapılan kalkınma yardımlarının askıya alındığını duyurdu. Varhelyi, birliğin yardımları yeniden gözden geçireceğini söyledi. Geçtiğimiz günlerde açıklama yapan AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, "İsrail'in bu tür hain saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır" ifadelerini kullanmıştı. 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.