Nedim Öztürk 111 gündür açlık grevinde

Nedim Öztürk 111 gündür açlık grevinde

Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde 111 gündür açlık grevi eylemini sürdüren Nedim Öztürk’ü ziyaret eden kardeşi Meral Halisdemir, Öztürk’ün vücudunda uyuşmaların başladığını aktardı.

Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde tutuklu bulunan Nedim Öztürk’ün, başka cezaevine sevk talebi ile ihlal politikalarına karşı 24 Nisan’da başlattığı süresiz açlık grevi eylemi, 111’inci gününde devam ediyor.  Açlık grevi eylemi sürecinde 19 kilo kaybettiği belirtilen Öztürk’ün ayrıca vücudunda uyuşmaların baş gösterdiği ifade edildi.  

‘TEK BAŞINA TUTULUYOR’

Öztürk’ü 2 gün önce bulunduğu cezaevinde ziyaret eden kardeşi Meral Halisdemir, Öztürk’ün ağır müebbet cezası almamasına rağmen yüksek güvenlikli cezaevinde tek başına tutulduğunu, buradan çıkmak için defalarca yetkili kurumlara ve kişilere bulunduğunu ancak bir sonuç almadığını kaydetti. Halisdemir, Öztürk’ün Yüksek Güvenlikli Cezaevinde tutulmasının hukuksuz olduğunu ifade etti. 

‘TEMEL HAKLARA ERİŞMEK İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLADI’

Öztürk’ün Sincan 2 Nolu Yüksek Güvenlikli Cezaevi'nde olmaması gerektiğini ve buna karşı yaptığı başvuruların cevapsız kalması sonrasında açlık grevi eylemini başlattığını söyleyen Halisdemir, “Açlık grevinin 109’ncu gününde kendisini görmeye gittik. Bu süreçte, 64 kilodan 45 kiloya düşmüş. Sarıldığımda, elim kaburgalarının kafesine girdi. Omuzlarında, sağ bacağında, kalçadan dizkapağına kadar uyuşmalar başlamış durumda. Bilinci ile ilgili herhangi bir sıkıntısı yok, abim temel haklarına erişmek için greve başladı” şeklinde konuştu. 

'CAM FANUSUN İÇİNDE GÖRÜŞTÜK'

Tutukluların yüksek güvenlikli cezaevlerinde her türlü ihtiyaçlarını tek başlarına sağladığını belirten Halisdemir, “Abim şu anda ortak sohbetlere çıkartılmadığını söyledi. Yine havalandırma yerleri üç metrelik duvarlarla çevrili. Küçük bir boşlukta gökyüzünü görebiliyor. Küçük bir boşluktan gökyüzünü gördüklerini, hücrelerinin hava, ışık, güneş almadığını söyledi. 3 katlı hapishanenin birinci katında gece-gündüz belli değilmiş. Sadece bir tane 3 kişilik hücrenin olduğunu onun da sürekli olarak kameralarla izlendiğini aktardı. Ben birçok yerde görüşe gittim. Görüşün olduğu salon büyüktü ve görevliler eşliğinde getirilip açık görüşümüzü yapıyorduk" diyerek "Sincan’da cam fanusun içinde görüş yaptık” benzetmesinde bulundu. 

‘ABİM ÖLSÜN İSTEMİYORUM’

“O hücrenin içinde yatakları, tuvaleti, banyosu, mutfakları var. Nasıl bir sistemdir ki bir insana bunu dayatıp reva görebiliyor. Acaba kendileri 24 saat o hücrede kalabilirler mi?” diye soran Halisdemir,  “Benim abim gün gün, eriyor. Bu insanların siyasi bilincinin farkında değiller. Bu insanlar bunun da üstesinden gelecek. Benim Nedim Öztürk’ün kardeşi olarak tek ricam abim ölsün istemiyorum” diye konuştu. 

'TECAVÜZCÜLER SERBEST BIRAKILIYOR’ 

Halisdemir, kadınları ve çocukları öldürenler ile tecavüzcülerin serbest bırakıldığını, ancak siyasi tutukluların neden serbest bırakılmadığını sordu.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.