Stoltenberg, Gazze'deki yardım kuruluşuna yapılan saldırıyı kınadı

Stoltenberg, Gazze'deki yardım kuruluşuna yapılan saldırıyı kınadı

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, İsrail'in Gazze'de insani yardım kuruluşu World Central Kitchen (WCK) çalışanlarını hedef alan saldırısını kınadı.

Stoltenberg, Gazze'deki insani krize ilişkin tepkisini açıklarken, "Acı çekildiğini görüyoruz, sivillerin öldürüldüğünü görüyoruz ve yardım görevlilerine yönelik saldırıyı da gördük, saldırıyı kınıyorum." ifadelerini kullandı.

Ayrıca, İsrail'in Gazze'deki saldırılarının, siviller ve insani yardım çalışanları için ciddi sonuçlar doğurduğunu belirterek, "Birleşik Krallık, ABD ve diğer pek çok müttefikin bu çatışmaya siyasi bir çözüm bulunması amacıyla bir tür ateşkes sağlanmasına yönelik çabalarını memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Stoltenberg, NATO'nun doğrudan bir rol oynamadığını ancak NATO müttefiklerinin çabalarını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

İsrail'in 1 Nisan'da Gazze'deki Deyr el-Belah bölgesine düzenlediği saldırıda, uluslararası yardım kuruluşu WCK çalışanlarının öldüğünü hatırlatarak, hayatını kaybeden çalışanların farklı ülkelerden olduğunu ve saldırı sırasında çatışmasızlık bölgesinde kuruluş logosu taşıyan araçlarda bulunduklarını vurguladı.

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.