NATO: ABD'deki olaylar şoke edici

NATO: ABD'deki olaylar şoke edici

Dünyanın gözü, ABD'de seçim sonuçlarının Kongre'de tasdikleneceği oturumun Başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından basılmasına çevrildi.

ABD'de Demokrat Partili Joe Biden'ın başkanlık seçimlerindeki zaferinin Kongre'de tasdikleneceği oturumun seçim sonuçlarını reddeden Başkan Donald Trump'ın destekçileri tarafından basılması dünyada şaşkınlıkla karşılandı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Washington DC'deki protestoların 'şoke edici' olduğunu söyledi. Stoltenberg, "Seçim sonuçlarına saygı duyulmalı" dedi. 

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas da "Trump ve destekçileri Amerikan halkının kararını kabullenmeli" ifadelerini kullandı. Maas, "Washington'dan gelen bu dayanılmaz görüntüler, demokrasi düşmanlarını memnun edecektir" mesajını paylaştı. Maas'ın, Trump'ın protestolardan hemen önce yaptığı konuşmayı kast ederek "Kışkırtıcı sözler şiddet eylemlerine sebep olur" demesi dikkat çekti. 

İsveç'in eski Dışişleri Bakanı Carl Bildt, Kongre'deki eylemde bir kürsüyü alıp götüren bir protestocunun fotoğrafını "Demokrasinin yağmalanması" olarak niteledi.

Kanada Başbakanı Justin Trudeau ise bir radyo programında gelen soruya, "Tabii ki endişeliyiz ve durumu dakika dakika takip ediyoruz. Amerikan demokratik kurumlarının güçlü olduğunu düşünüyorum ve umuyorum ki her şey kısa süre içinde normale dönecektir" yanıtını verdi.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.