NASA açıkladı: Yarın Dünya'yı teğet geçecek

NASA açıkladı: Yarın Dünya'yı teğet geçecek

NASA 15 Şubat'ta gezegenimize yakın bir konumdan geçecek göktaşı ile ilgili açıklamalarda bulundu: Dünya'yı teğet geçecek...

Amerikan Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) yarın otobüs büyüklüğünde bir asteroidin Dünya’yı teğet geçeceğini duyurdu. ‘2019 CG5’ olarak adlandırılan göktaşı saatte 32 bin 300 km hızla ilerliyor.

Yapılan hesaplamalara göre, asteroidin Dünya’nın 2,2 milyon km uzağından geçeceği belirtildi. Uzayın büyüklüğü göz önünde bulundurulduğunda bu mesafenin yakın olarak nitelendirilebileceğinin altını çizen astronomlar, göktaşlarını “potansiyel tehlike” olarak ifade ediyor.

DÜNYA BİR ASTREOID ÇARPMASINA NE KADAR HAZIRLIKLI?

Dünya’nın göktaşı çarpmasına karşı hazır olmadığı uyarısında bulunan NASA çalışanı Dr. Joseph Nuth, American Geophysical Union’ın toplantısında yaptığı konuşmada sürpriz bir asteroide müdahale edecek sürenin olmayabileceğini vurgulayarak böyle bir riskin her an gerçekleşeceğinin altını çizdi ve bir öneride bulundu. Bu riski ortadan kaldırmak için uzaya tek görevi gezegenimize çarpması muhtemel asteroidleri inceleyecek bir araç göndermek olduğunu söyleyen Nuth, eğer yeterli ödenek ayrılırsa bu araç bir yıl içinde göreve başlayabileceğini belirtti.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.