'Müzisyenlerin yaşam hakkı kısıtlanıyor, yetkililer acilen çözüm üretmeli'

'Müzisyenlerin yaşam hakkı kısıtlanıyor, yetkililer acilen çözüm üretmeli'

Pandemi önlemleri nedeniyle ekonomik sorunlara yaşayan müzisyenler Diyarbakır'da açıklama yaptı. Müzisyenler yetkililerin acilen destek kararları almasını istedi.

Diyarbakır’da basın açıklaması yapan müzisyenler, pandemi koşullarında sahne sanatçılarının görmezden gelindiğini söylediler. Açıklamada, “Yetkililerden acil çözüm üretilmesini bekliyoruz” denildi.

Korona virüsü (Covid-19) vakalarının görülmeye başladığı günden bu yana bazı sektörlere kısıtlamalar getirildi. Müzik ve tiyatro gibi kültür-sanat faaliyeti yürüten sektörlerde yaşanan sıkıntılara dair Diyarbakır’da müzisyenler basın açıklaması yaptı.

Yenişehir ilçesinin Ofis semtindeki Sanat Sokağı’nda yapılan açıklamada konuşan müzisyenler, şunları söyledi:

“Türkiye’de hem parlamentoda hem sokakta hem de medyada 'Göz yumma, müzik susmasın' sloganıyla sanatçı ve müzisyenlerin yaşadığı ekonomik zorluklar kamuoyuna aktarılmıştır. Biz Diyarbakırlı sanatçı ve müzisyenler olarak yetkililere sesleniyoruz: Normalleşme sürecine geçmişken on binlerce emekçi, bağımsız çalışan, sanatçı, müzisyen, canlı müzik ve sanat mekânları, restoran ve küçük işletmeler saat sıkıntısından dolayı işlev dışı bırakılmıştır. Bilindik üzere bu sektörlerin işe aktif başlama saatleri mercilerin belirttiği kapanış saatine denk gelmektedir.”

Ekonomik sıkıntılar nedeniyle intihar eden müzisyenlerin olduğu hatırlatılan açıklamada, “Ne yazık ki; kısıtlamalar nedeniyle çalışamayan ve geçim sıkıntısı yaşayan müzisyen dostlarımızın intihar etmesinden büyük sıkıntı duymaktayız. Ne yazık ki; müzik ve sahne sanatçıları görmezden geliniyor” ifadelerine yer verildi.

Müzik ve eğlence sektörüne destekleyecek kararların acilen alınması istenen açıklamada, “Yaşam hakkı kısıtlanıyor. İntihar ve buhranların daha fazla olmamasını dilerken, yetkililerden bu konuda acil çözüm üretilmesini bekliyoruz. Yetkili merciler, acilen müzik ve eğlence sektörünü destekleyici yeni karar ve uygulamalarla sanata, sanatçıya, tüm sanat çalışanlarına ve emekçilerine sahip çıkılmalıdır” denildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.