Mutasyona uğrayan korona virüsü Türkiye'de de tespit edildi

Mutasyona uğrayan korona virüsü Türkiye'de de tespit edildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 15 kişide mutasyon geçirmiş korona virüsü tespit edildiğini açıkladı.

İlk olarak İngiltere'de tespit edilen mutasyona uğramış korona virüsü Türkiye'de de görüldü. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir" dedi. 

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İngiltere'de tespit edilen mutasyon geçirerek daha bulaşıcı hale gelen korona virüsü (Covid-19) hakkında yazılı açıklama yaptı.

Yeni virüs nedeniyle tedbirler alındığını, İngiltere'den yapılan uçuşların durdurulduğunu hatırlatan Koca, “Ayrıca son dönemde İngiltere’den ülkemize girmiş kişilerin tamamı da geriye dönük tarama altına alınmıştı. Halk Sağlığı referans laboratuvarlarımızın da yurdun çeşitli bölgelerinden düzenli taramalar yaptığını da bildirmiştik” ifadelerini kullandı.

'15 KİŞİ VE TEMAS ÇEVRELERİ KARANTİNAYA ALINDI'

Geriye dönük taramalarda 15 kişide mutasyona uğrayan virüsün tespit edildiğini aktaran Koca, şöyle devam etti:

“İngiltere’den son dönemde yurda giriş yapan ve PCR test sonucu pozitif çıkan kişilerden geriye dönük taramalar neticesinde 15 kişide yeni mutasyon ile uyumlu virüs yükü tespit edilmiştir. Bu kişiler tarama başladığından beri izolasyon altındadır. İzolasyonları devam eden kişilerin temas çevreleri de karantinaya alınmış ve yaygın temas taraması yapılmış ve kontrol altına alınmıştır.

'İNGİLTERE'DEN UÇUŞLAR TAMAMEN DURDURULDU'

Mutasyonlu virüsün yalnızca İngiltere'den gelen kişilerde tespit edildiğini belirten Koca, "Yurt çapında yapılan düzenli taramalarda mutasyonlu virüs İngiltere’den giriş yapan kişiler dışında tespit edilmemiştir. İngiltere’den yurda girişler geçici olarak tamamen durdurulmuştur. Gelişmelerden vatandaşımızı bilgilendirmeye devam edeceğiz" dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.