Muşlu kadınlardan bir ilk: Kadim Sanat Evi

Muşlu kadınlardan bir ilk: Kadim Sanat Evi

Muş'ta bir araya gelen 3 kadın kentte bir ilki gerçekleştirerek sanatsal çalışmalar için Kadim Sanat Evi'ni açtı.

Muş'ta yaşayan Betül Güven, Birsel Çakçi ve Emel Alakuş isimli 3 kadın kentte bir ilki gerçekleştirerek elbirliği ile Kadim Sanat Evi'ni açtı.

Bir yıl önce başladıkları girişim ile güzel olanı açığa çıkarabilmek adına üretmeye başlayan kadınlar, "Sanata geçici bir muhabbet olarak bakmıyoruz" sözleriyle çalışmalarını sürdüreceklerini vurguladı. 

'Amacımız halkı sanata yönlendirmek'

Hobi olarak uğraştıkları sanatı ilerleyen dönemlerde amatör sanatçılığa dönüştüren kadınlar, açtıkları Kadim Sanat Evi'nde ise kumaş, ahşap, yağlı boyama ve ebru sanatının yanı sıra karakalem çalışmaları ile kadınları sanat ile buluşturuyor.

Muş yöresine özgü kültürel değerleri de sanat ile buluşturduklarını ifade eden Betül Güven, ileriye dönük birçok projelerinin bulunduğunu söyledi.

Sanat galerisi projesi ile dernekleşme çalışmalarına da başladıklarını dile getiren Güven, amaçlarının kendi eserlerini yaymaktan ziyade kent halkını sanata yönlendirmeyi hedeflemek olduğunu aktardı.

"Sanata geçici bir muhabbet gözüyle bakmıyoruz" diyen Güven, sanata olması gereken anlamı yüklemeye çalıştıklarını belirtti. 

'Sanat ile daha olumlu ve sancısız bir dönüşüm sağlanabilir'

Olumlu bir dönüşüm ve kalıcılığın sağlanması halinde sanatın toplumda önemli değişimler meydana getirilebileceğine değinen Güven, "Sanat öncelikle 'insanlara güzel gelen şey' noktasında tıkanıp kalıyor. Toplumsal geri dönüşümü, sosyal altyapısı çok fazla irdelenmiyor. Sanatın bir amacı insanlara güzel olan şeyler vermektir, anlatmaktır. Böylece toplumda daha olumlu ve sancısız bir dönüşüm sağlanabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.