Murat Yetkin: Medyayı susturmak mümkün değil ama bir süre engellemek mümkün

Murat Yetkin: Medyayı susturmak mümkün değil ama bir süre engellemek mümkün

Gazeteci, yazar Murat Yetkin, Basın Kanunu yasa teklifinin TBMM Genel Kurulu'nda kabul edilmesini değerlendirdi.

Yetkin, “dezenformasyonla mücadele” gerekçesiyle hazırlanan Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda değişiklik yapılmasına ilişkin yasa teklifinin kabul edilmesini değerlendirdi.  

"Yasa enflasyon oranlarının gerçeği yansıtmadığı eleştirisinden herhangi bir kamu kurumunda ortaya çıkan yolsuzluğu ya da ucu siyasete uzanan bir cinayeti haberleştirmeyi dahi 'toplumda infial uyandırıcı' sayma yetkisini mahkemelere veriyor. Belirli bir ölçü konulmamış bunun için" diyen Yetkin, şu ifadeleri kullandı:

"Medyayı susturmak mümkün mü? Bütünüyle susturmak mümkün değil. Her zaman halkın haber alma hakkını savunmak için kendi haber verme hakkını savunan haberciler var olacaktır. Ama ne yazık ki medyayı bir süre engellemek, baskılamak mümkün olabiliyor.

Bu yasanın amacı, en azından seçimlere dek belli haberlerin yayılmasını engellemek. Dolayısıyla bu yasa seçim sürecinde MHP destekli AK Parti iktidarının seçimi kazanmak için şu anda görünür olmayan ama duyulması, okunmasını uygun bulmadıkları başka hamleler yapmak istediğini de akla getiriyor.
Asıl endişe verici olan da o zaten." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.