Murat Yetkin: Ankara kaybedilirse Gökçek dönemi dosyaları açılabilir

Murat Yetkin: Ankara kaybedilirse Gökçek dönemi dosyaları açılabilir

Gazeteci Murat Yetkin, AK Parti'nin Ankara Büyükşehir Belediye seçimini kazanamaması halinde Melih Gökçek dönemindeki tartışmalı konuların yeniden gündeme gelebileceğini belirtti.

Gazeteci-yazar Murat Yetkin, siyasette “İstanbul’u kaybeden, Türkiye’yi kaybeder” sözünü hatırlatarak, “Ama Ankara’yı kaybeden de inişe geçmeye başlar, genel gözlem ve algı bu yönde. Siyasi partiler için İstanbul’un kaybı kıyamet ise, Ankara’nın kaybı da küçük kıyamettir” değerlendirmesinde bulundu.

“Ankara da 5 milyonluk küçük-orta ölçekli bir Avrupa ülkesinin ekonomisine sahip. O büyüklükte bir ekonominin kimin kontrolünde kalacağı önemli” diyen Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara’nın önemi gördüğü için başka illerdeki mitinglerde de Ankara’dan bahsettiğine dikkat çekti.

Murat Yetkin’in kendi sitesinde yayınladığı “Erdoğan Ankara’yı kaybederse: Küçük kıyamet senaryosu” başlıklı yazısı şöyle:

İstanbul’da yanlış kararlarla, yanlış yapılan işlerden konuşulur, Ankara’da yapılan işlerden çok, yapılmayan işler için harcanan paralardan. Ve o paraların nereye gittiğinden. “Benim görevden alınmamı isteyecek kadar haysiyetli bir adam değildir” dediği Gökçek’in, Fethullah Gülen cemaatine “Ankara’yı parsel parsel sattığını” iddia eden, bir muhalefet sözcüsü değil, dönemin AK Parti hükümetinin sözcüsü ve başbakan Yardımcısı Bülent Arınç olmuştu.

Konunun nereye gelmekte olduğu sanırım belli. Erdoğan Ankara’yı kaybederse, Gökçek dönemi dosyaları açılmaya başlayabilir. Yavaş kazandığı halde görevden alınsa da, hatta hapse atılsa da başlayabilir…

“O dosyaları çoktan kaybetmiştir birileri” demeyin. Bizans mirasını da üstlenen, bin yıllık Türk devlet gelenekleri ortada: bazı dosyalar hiç kaybolmaz, belki bir süre başka yerlerde tutulur.

YAZININ TAMAMI

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.