Murad Demir: Adıyaman'da büyük bir trajedi yaşanıyor

Deprem bölgesindeki çalışmalara katılan Çukurcalı müzisyen Murad Demir, "Üçüncü güne kadar halk kendisi enkazın altına girip yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Hiçbir profesyonel ekip yoktu. İnsanlar elleriyle enkazı kazıyorlardı." dedi.

Merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri olan ve toplamda 10 ili etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremlerin ardından bölgede yaraların sarılması için başlatılan çalışmalara birçok Kürt müzisyen de destek veriyor.

Deprem sonrası başlatılan arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere önceki gün Adıyaman'a geldiğini belirten Çukurcalı müzisyen Murad Demir, Adıyaman'da büyük bir trajedi yaşandığını belirterek, "Halkımıza yardım etmek üzere buraya geldik. Hava çok soğuk. Umarım kısa sürede toparlanıp tekrar ayağa kalkabiliriz" dedi.

"Hava çok soğuk. Hastalar, yaşlılar ve çocuklar var"

AFAD ekiplerinin depremin üçüncü günü bölgeye geldiğini gördüklerini belirten Demir, "Halk kendisi enkazın altına girip yakınlarını kurtarmaya çalışıyordu. Hiçbir profesyonel ekip yoktu. İnsanlar elleriyle enkazı kazmaya çalışıyorlardı. Şimdi de durum kötü, hava çok soğuk. Hastalar, yaşlılar ve çocuklar var. Bizler de elimizden gelen birşey varsa yapmaya çalışıyoruz" dedi.

 Yüksekova Haber
Etiketler : , , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.