Müjdat Gezen: Bunlardan korkan bunlar gibi olsun

Müjdat Gezen: Bunlardan korkan bunlar gibi olsun

Dün sabah polis eşliğinde adliyeye götürülen ve adli kontrol şartıyla serbest bırakılan sanatçı Müjdat Gezen, 1980 darbe döneminde de yargılandığını hatırlatarak, "Korkmuyorum, bunlardan korkan bunlar gibi olsun" dedi.

Televizyon programından görüşlerini açıkladıkları için Metin Akpınar’la (77) birlikte dün sabah saatlerinde gözaltına alınan oyuncu Müjdat Gezen (75), bu tür uygulamalarla boyun eğmeyeceklerini söyledi.

Adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasının ardından Birgün’den Burak Abatay’a konuşan Gezen, “Haftada bir gün karakola gidip imza atacakmışız. Karakoldaki çocukları tanıyorum, atın benim yerime dedim” açıklamasında bulundu.

Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla hakkında adli kontrol şartı getirildiğini vurgulayan Gezen, “Cumhurbaşkanına hakaret. Onun söylediği lafı söylemek. Emir büyük yerden geldi tabii ama bu laftan bir hakaret çıkmaz. Çünkü onun kendi söylediği laf. Ben 80’de de Kenan Evren döneminde de yargılandım. Kenan Evren devri daha iyiydi. Düşünebiliyor musun? Bunlardan korkan bunlar gibi olsun. Korkar mıyım ben” dedi.

AKPINAR VE GEZEN NE DEMİŞTİ?

Müjdat Gezen “Recep Tayyip Erdoğan, sen bizim vatanseverliğimizi sınayamazsın, haddini bil” dediği için ifadeye çağrılmıştı.

Metin Akpınar ise darbelere ve kutuplaşmaya karşı demokrasinin önemine vurgu yaparak, şunları söylemişti: “Kutuplaşma ve karmaşadan kurtulmamızın tek çaresi demokrasidir. O noktaya ulaşabilirsek, kavga gürültü olmadan bu işin içinden çıkarız. Ulaşamazsak her türlü faşizm olur. Ulaşamazsak ise belki lideri ayağından asarlar, belki mahzenlerde zehirlenerek ölür, belki de başka liderlerin yaşadığı kötü sonları yaşayabilirler…”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.