Muharrem İnce'den 'aday olma' diyenlere 'ikinci tur' vurgulu yanıt

Muharrem İnce'den 'aday olma' diyenlere 'ikinci tur' vurgulu yanıt

Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, cumhurbaşkanlığı adaylığına yönelik eleştirilere yanıtında "Bu bir yarıştır, büyük ihtimalle birinci turda bitmeyecek bir yarıştır. İkinci turda hep birlikte gereğini yapacağız, bu iktidardan kurtulacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı adayı olan Memleket Partisi lideri Muharrem İnce, muhalefetin oylarında bölünmeye ve seçimlerin ikinci tura kalmasına yol açacağı yönündeki eleştirilere "Ben demokratik hakkımı kullanıyorum" yanıtını verdi.

İnce, adaylıktan çekilmesi yönündeki çağrılara yanıtında "Siz adayınıza güvenmiyorsunuz da bana 'Aday olamazsın' diye bağırıyorsunuz" iddiasında bulunurken, "Bu bir yarıştır, büyük ihtimalle birinci turda bitmeyecek bir yarıştır. İkinci turda hep birlikte gereğini yapacağız, bu iktidardan kurtulacağız" dedi.

Cumhurbaşkanı adaylığı kapsamında, "100 bin imza kampanyası"nı başlatmak için Ankara İl ve Merkez İlçe Seçim Kurulları binasındaki Çankaya İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na giden İnce, "20 yılın sonunda herkesin tek adam yönetiminden şikayetçi olduğunu", bunun karşılığının ise "tek aday" olamayacağını söyledi.

'İHALE TAKIMI' BENZETMESİ

İnce şunları söyledi:

"Bu ihale takımı gibi oldu. 'Kimse ihaleye girmesin, ihaleye girenin ayağını kırarım, seni tehdit ederim'. Böyle bir şey yok. Siz adayınıza güvenmiyorsunuz da bana 'Aday olamazsın' diye bağırıyorsunuz. Ben demokratik hakkımı kullanıyorum.

Bırakın insanlar yarışsın. Biz, Türkiye'nin önünü tıkayacak bir şey yapmayız. Demokratik hakkımız bu, dayatmalara karşı çıkıyoruz. İnsanlara üçüncü bir yol öneriyoruz, seçenek sunuyoruz. Milletimize diyoruz ki 'Bir ihtimal daha var'. Onun için bütün milletimizi pazartesi günü saat 20.00'ye kadar seçim kuruluna imza vermeye davet ediyorum. Bu bir yarıştır, büyük ihtimalle birinci turda bitmeyecek bir yarıştır. İkinci turda hep birlikte gereğini yapacağız, bu iktidardan kurtulacağız." 

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.