Muhalefetin bayram gündemi: Ekonomik kriz

Muhalefetin bayram gündemi: Ekonomik kriz

Muhalefet parti liderlerinin sosyal medya hesaplarından yayınladıkları bayram mesajlarında ekonomik kriz ve “toplumsal kutuplaşma” gündemleri öne çıktı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu bayram mesajında "Ailemizin iki yeni üyesiyle iyi bayramlar dileriz," diyerek ailesiyle olan fotoğrafını paylaştı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Mithat Sancar ve Pervin Buldan'ın ortak açıklamasında şu ifadelere yer verildi:

"Bugün pek çok aile bayramı kutlayacak koşullardan mahrum. 

"Hep birlikte hakkımız olanı alacağımıza, bu düzeni değiştireceğimize, eşit ve özgür yarınlarda gerçek bayramları kutlayacağımıza inanıyoruz. Bu duygularla bütün halklarımızın Ramazan Bayramı'nı kutluyoruz."

Demirtaş'tan da mesaj var

HDP'nin 5 yılı aşkın süredir Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, bayram mesajını Türkçe ve Kürtçe olarak paylaştı.

Demirtaş, "Her günümüzün bayram tadında olacağı huzur ve barış dolu günler de gelecek elbet. Hepinize iyi bayramlar. Bi hêviya ku her rojeke me wek rojên cejnê bi aram û bi aştî be, cejna we hemûyan pîroz dikim. Rojê sey roşanan aramî aştî reyde paweyê ma yê. Roşanê şima bimbarek bo" dedi.

Babacan'dan video mesaj

Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Genel Başkanı Ali Babacan'ın bayram mesajında ise ekonomik kriz vurgusu dikkat çekti. 

Babacan, video mesajında "Gönül isterdi ki bu bayrama bolluk içerisinde girebilelim. Gönül isterdi ki bu bayrama emeklilerimiz, işçilerimiz, çiftçilerimiz, esnafımız daha mutlu girebilirsin," ifadelerine yer verdi.

Akşener: Kutuplaşmanın son bulduğu bayramlara

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bayram mesajı şöyle: 

"Memleketimizde kutuplaşmanın ve ayrışmanın son bulduğu, birliğimizin ve beraberliğimizin güçlendiği bayramlara kavuşmak dileğiyle."

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, kendi hesabından bayram mesajı paylaşmadı; ancak dolaşıma giren bir videoda "Gençlerin umutla dolduğu gerçek bayramlara ulaşmak dileğiyle," dedi.

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.