Muğla’da ekolojik yıkıma karşı miting düzenlenecek

Muğla’da ekolojik yıkıma karşı miting düzenlenecek

Muğla’da ekolojik yıkıma karşı 6 Kasım’da, “Çok Geç Olmadan Yaşam Alanlarımızı Savunuyoruz” sloganıyla miting düzenlenecek.

Muğla’da ekoloji örgütleri, siyasi parti ve sivil toplum örgütleri, 6 Kasım’da ekolojik yıkıma karşı gerçekleştirecekleri mitinge dair KESK Şubeler Platformu binasında açıklama yaptı. “Çok Geç Olmadan Yaşam Alanlarımızı Savunuyoruz” sloganıyla 48 kuruluş tarafından düzenlenecek mitinge dair bilgilendirmeyi Muğla Çevre Platformu Datça Meclisi Sözcüsü Melda Omay yaptı.  

Tüm gezegene zarar veren termik santraller, köyleri ve zeytinlikleri yutan kömür ocakları ile ekili toprağı mahveden çimento fabrikalarının yaygınlaştığını kaydeden Omay, buna karşı duracaklarını söyledi. Bütün ortak yaşam alanlarının saldırı altında olduğunu kaydeden Omay, “Ülkemizde bugüne kadar sermayeden yana uygulanan politikalar nedeniyle doğal ve kültürel varlıklar talan edildi ve rant aracı haline getirildi. Kentler betonlaştırıldı, kentsel dönüşüm adı altında yağmalandı. Havamız, suyumuz, toprağımız metalaştırıldı, ticarileştirildi. Tarım çökertildi ve gıda egemenliği şirketlerin eline geçti. Kır-kent ayrımı iyice körüklendi. Kırlar boşaldı. İstisnalar hariç, devletin sunduğu 'hizmetler'de halkın yararı değil, şirketlerin çıkarı, daha fazla rant gözetildi” diye konuştu. 

MİTİNGE ÇAĞRI

Omay, ekolojik talana kadar Bodrum’dan Denizli, Avdan, İkizdere, Dersim ve Şırnak’a kadar mücadelenin büyüdüğüne işaret ederek, “Ekoloji krizine karşı mücadeleyi büyütmek üzere 6 Kasım’da tüm Muğlalıları ve çevre illerden tüm yaşam savunucularını, doğaya ve insana duyarlı tüm kurum ve kuruluşları, toprağına, suyuna, havasına sahip çıkan anlayışın yanında olmaya, destek vermeye, tüm canlıların sağlıklı bir çevrede yaşama hakkını savunmaya, Türkiye ve Dünya’da ekolojik yıkıma izin veren politikalara ‘dur’ demek için Muğla’yı savunmaya çağırıyoruz” çağrısı yaptı.  

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.