Mozambik kasırga ve selden sonra kolera salgınıyla uğraşıyor

Mozambik kasırga ve selden sonra kolera salgınıyla uğraşıyor

Mozambik'te kasırgada en az 700 kişi ölmüştü. Ülkede kasırga sonrası salgın hastalık uyarısı yapıldı.

Güney Afrika ülkesi Mozambik’te meydana gelen kasırga ve sel felaketleri sonrası ülkede kolera tespit edilen beş vakaya rastlanıldığı belirtildi. Mozambik’te en az 700 kişinin ölümüyle sonuçlanan Idai Kasırgası’nın ardından hükümet düzinelerce hastanın çeşitli sağlık sorunları nedeniyle hastaneye yatırıldığını açıkladı.

14 Mart’ta Mozambik’de yıkıma neden olan sel felaketinden binlerce insan bir haftadan fazla bir süre boyunca su altında kalmış köylerinde temiz suya erişemedi. Bölgeye yardım taşıyan sağlık kuruluşları en çok su kaynaklı salgın hastalıklarla mücadeleye odaklandıklarını söylüyorlar.

Munhava’da Beira merkezinde yeni kurulan bir tedavi merkezindeki hemşireler ve doktorlar ishal şikayetiyle yaklaşık 140 hastanın kendilerine başvurduğu söylediler. Sağlık görevlileri hastaların çoğunun yürümek için bile gücünün olmadığını belirtiyorlar.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.