Montrö bildirisine imza atan amiraller serbest bırakıldı

Montrö bildirisine imza atan amiraller serbest bırakıldı

Montrö Sözleşmesine ilişkin bildiri yayınladıkları için gözaltına alınan amiraller, adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

103 emekli amiralin Montrö Sözleşmesi’ne ilişkin yayımladıkları bildiriye ilişkin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nın "Devletin güvenliğine ve anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma" suçlamasıyla başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan amiraller, serbest bırakıldı. Geçtiğimiz Perşembe günü Ankara Adliyesi’ne sevk edilen 10 ismin gözaltı süresi 4 gün daha uzatılmıştı.

Gözaltı sürelerinin dolması ardından amiraller, Ankara Adliyesi'ne sevk edildi. Savcılıkta ifadeleri alınan amiraller Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliğine sevk edildi.

Savcılık, Ergun Mengi için tutuklama kararı diğer amiraller Alaettin Sevim, Atilla Kezek, Mustafa Özbey, Turgay Erdağ, Türker Ertürk, Bülent Olcay, Ramazan Cem Gürdeniz ve Kadir Sağdıç hakkında ev hapsi, Ali Sadi Ünsal, Atilla Kıyat, Cemil Şükrü Bozoğlu, Engin Baykal ve Nadir Hakan Eraydın hakkında da il dışına çıkmama talep etti. 

Mahkeme ev hapsi kararı verilen tüm şüphelilerin üzerindeki kararı kaldırılarak, il dışına çıkmama kararı verdi ve adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.

Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği, hakkında tutuklama talep edilen Ergun Mengi'yi de il dışı ve yurt dışına çıkma yasağıyla serbest bıraktı.

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.