Mithat Sancar'dan 6 parti zirvesi yorumu: Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur

Mithat Sancar'dan 6 parti zirvesi yorumu: Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur

6 muhalefet liderinin Ankara’daki buluşmasına ilişkin konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar “Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur” dedi.

HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, Mardin’in Nusaybin ilçesinde bir düğün salonunda düzenlenen partisinin 4. Olağan İlçe Kongresi’nde konuştu.

‘’HDP’YLE MÜZAKERE İÇİN DE MUTABAKAT ARAMAK ŞARTTIR’

6 parti liderinin Ankara’daki buluşması öncesi yaptığı konuşmada Sancar, “Cumhurbaşkanlığı seçimine giderken güçlü demokrasi ve kalıcı barış, gerçek adalet için HDP’yle müzakere etmek şarttır. HDP’yle müzakere için de mutabakat aramak şarttır” ifadelerini kullandı.

‘CUMHURBAŞKANLIĞI İÇİN ORTAK ADAY FİKRİNE AÇIĞIZ’

Parlamento seçimlerine kendi ittifakları ile gireceklerini dile getiren ancak Cumhurbaşkanlığı konusunda ortak aday fikrine de açık olduklarını kaydeden Sancar, şöyle devam etti: “Cumhurbaşkanlığı seçimi için bütün muhalefet partileriyle diyalog ve müzakere istiyoruz. Eğer muhalefet partileri bizlerle geçiş sürecini, önümüzdeki dönemin temel ilkelerini, seçime kadar olan dönemdeki haksızlıkların ve tahribatların tamiri konusunu müzakere ederlerse ortak aday fikrine de açığız. 

 'AKP VE MHP’DEN FARKI YOKTUR’

Bugün 6 muhalefet partisinin başkanları bir araya geliyor. Gelsinler, çok iyi yapıyorlar. Diyalog, görüşme, tartışma iyidir ama HDP’yi yok sayan, bu diyalogda HDP’yle ilişki kurmayı, HDP’yle müzakere yürütmeyi planına koymayan bir anlayışın Türkiye’ye nasıl bir gelecek vadettiğini de açıklaması gerekiyor. Çünkü bu masada oturanların önce uzlaşması, kabul etmesi, mutabakata varması gereken şey ülkeye güçlü demokrasiyi ve kalıcı barışı nasıl getirebileceğimizdir. Kim ki HDP’yi düşmanlaştırır onun AKP ve MHP’den farkı yoktur. HDP’ye düşmanca yaklaşan herhangi bir partinin Türkiye’de kendini muhalefet gücü saymaya da hakkı yoktur.”

Etiketler : , , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum