Mithat Sancar: Sınırsız kötülük karşısında sabırlı iyilik mücadelesi kurtuluştur

Mithat Sancar: Sınırsız kötülük karşısında sabırlı iyilik mücadelesi kurtuluştur

İslam’ın adalet fikrini en fazla güçlendiren, en kuvvetli savunan inançlardan olduğunu dile getiren HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Bu nedenle eğer adaletten vazgeçilirse, o inançtan da vazgeçilmiş demektir” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, “Herkes İçin Adalet” kampanyası kapsamında parti Genel Merkezi’nde Müslüman Din Alimleri ile bir araya geldi. HDP Eş Genel Başkan Yardımcıları Tülay Hatimoğulları, Tuncer Bakırhan ve Meclis Başkanvekili Nimettullah Erdoğmuş da görüşmeye katıldı. 

Görüşmenin ardından açıklamalarda bulunan Sancar, “İyilik peşinde koşanların iyiliği, iyilik yolunu terk etmemem azmi bizim başlıca umudumuzdur. Biz iyilik için çalışıyoruz. İyiliğin çok tanımı, çok kaynağı vardır. Bu kaynakların belki de en önemlisi adalet kavramıdır. Adalet olmadan iyiliğin gerçekleşmeyeceğini hepimiz kendi hayatlarımızda da tecrübe ederiz” dedi.

'İYİLİĞİN ÖRGÜTLENMESİ GEREKİR'

İyiliğin örgütlenmesi gerektiğinin altını çizen Sancar, şöyle devam etti: “İyiliğin mutlaka hep birlikte güçlendirilmesi fiilen ve fikren güçlendirilmesi gerekiyor. Ülkemizde şimdi yaşadığımız iktidar anlayışı belki de iyiliğin tersi ne varsa onu temsil ediyor. Bu tek başına bu ülkeye mahsus bir durum değil. Yaşadığımız coğrafyada benzer örnekleri geçmişte günümüzde de yaşıyoruz. Belki de son zamanlarda karşılaştığımız en büyük en radikal kötülük örneği zihniyet ve pratik olarak IŞİD tarafından temsil ediliyor. İyiliğin tersi kötülük. Kötülüğün de çeşitleri ve seviyeleri var. Mesela sonsuz kötülük diye bir şey var. Sonsuz iyilik zordur. İyiliğin ölçüsü vardır. Fakat sonsuz kötülük mümkündür. Her türlü inanç ilkesini, her türlü birlikte yaşama kaidesini, her türlü adalet fikrini terk etmekle varılacak sınır ve dip de yoktur. Sınırsız kötülük mümkün, bunun karşısında sabırlı bir iyilik mücadelesi kurtuluştur.

'İSLAM ADALET FİKRİNİ EN KUVVETLİ SAVUNAN İNANÇLARDANDIR'

İslam’ın adalete büyük değer verdiğini biliyoruz. Ben huzurlarınızda bu konuda ahkam kesecek kadar haddini bilmeyen biri değilim, elbette sizlerden öğreneceğiz. Bu konuda sizlerin yol göstericiliği bizim için çok önemlidir ama şunu iyi biliyoruz ki İslam adaletle vardır, İslam adalet fikrini en fazla güçlendiren, en kuvvetli savunan inançlardandır. Bu nedenle eğer adaletten vazgeçilirse, o inançtan da vazgeçilmiş demektir. Eğer adalet mefkuresine aykırı davranılırsa, o inançta, inanç iddiasında samimiyet kalmamıştır. Bu yüzden bizim en büyük arayışımız her alanda adalettir.”

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.