Mithat Sancar: Kaos planlarından medet umanlar ellerinden geleni yapıyorlar

Mithat Sancar: Kaos planlarından medet umanlar ellerinden geleni yapıyorlar

Saldırı düzenlenen HDP Bahçelievler İlçe Örgütü'nü ziyaret eden Eş Genel Başkan Sancar, “Kaos planlarından medet umanlar, HDP’nin kararlı yürüyüşünden rahatsız olanlar ellerinden geleni yapıyor” dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, silahlı ve bıçaklı saldırı düzenlenen, 2 kişinin yaralandığı HDP Bahçelievler İlçe Örgütü binasını ziyaret etti.

Sancar, saldırının Roboski Katliamı’nın yıl dönümü ve İzmir’de Deniz Poyraz’ın katledilmesi ilgili duruşmaya bir gün kala yapıldığına dikkat çekti.

Saldırının asıl sorumlularının HDP’yi hedef gösteren iktidar ve onun temsilcileri olduğunu söyleyen Mithat Sancar, "Saldırıları hazırlayan zemin nefret politikalarıdır, hedef gösterme politikaları ve korkularıdır. HDP’den korkuyorlar. Her gün yeni bir söylemlerle hedef göstermeye devam ediyorlar. Bu politikaları da boşa çıkaracağız, bundan şüpheniz olmasın. Her gün televizyonlarda bizi hedef gösteren iktidar temsilcileri, en başta İçişleri Bakanı bu saldırıların siyasi sorumlusudur ve bunun da hesabını mutlaka verecektir. İktidar da verecektir" diye konuştu.

'SALDIRI ÖLDÜRME KASTI İLE GERÇEKLEŞTİ'

"Öldürme kastı ile bir saldırı gerçekleşti" diyen Sancar, "Bu saldırıların amacını biliyoruz. HDP’yi yıldırmak için, siyasetin dışına itmek için yapılan saldırılardır. Kumpas davaların, yargı oyunlarının kanlı yöntemlerle sürdürülme planıdır. Kaos planlarından medet umanlar, HDP’nin kararlı yürüyüşünden, demokrasi, adalet ve barış yürüyüşünden rahatsız olanlar bizi durdurmak için ellerinden gelenleri yapıyor. Ama görüyorsunuz, dimdik ayaktayız. Mücadelemiz devam ediyor. Yürüyüşümüz büyüyerek sürüyor” ifadelerini kullandı.

'İKTİDAR KAYBETME KORKUSU İLE HER TÜRLÜ KAOS PLANINA ZEMİN HAZIRLAYACAK'

Katliam planları yapanlar yararlanabileceği siyasi zemin hazırlandığını belirten Sancar, sözlerine şöyle devam etti:

"Ayrıca yeni katliam planları yapanların yararlanabileceği her türlü siyasi zemini yürütmektedir. Bunun temelinde gitme kaybetme korkusu yatıyor. Kaybedeceğini gördükçe korkusu artıyor. İktidara kaybettirecek asıl gücün HDP ve HDP ile birlikte hareket ettiği geniş demokrasi ittifakı olduğunu da biliyor. Bu iktidar kaybetme korkusu ile her türlü kaos planına zemin hazırlayacak oyunlara da girişecektir. Bunu da biliyoruz. Deniz Poyraz yoldaşımız katlettiğinde bunu söylemiştik. O zaman ortaya konan dayanışma bu planların durmasını sağlamıştı. Şimdi yeni bir denemeye girişmeye çalışıyorlar."

'KORKU BİZİM SEMTİMİZE UĞRAMAZ'

Demokratik siyaset yürütmekteki ısrarlarını devam edeceğini dile getiren Sancar, "Hiçbir provokasyon ve kaos planı HDP’nin demokratik siyasetteki ısrarını bozamayacaktır. HDP’nin demokrasi ittifakını en geniş şekilde oluşturma çabaların engelleyemeyecektir. HDP’nin bu ülkeye her kesimi kapsayan adil büyük barışı mücadelesine engel olmayacaktır. En ufak bir karamsarlığın ve korkuya, kaygıya, umutsuzluğa asla yer yoktur. Korku asıl iktidar sarmıştır, korku bizim semtimize uğramaz" dedi.

'KİRLİ OYUNLARI, PLANLARI DURDURACAK BÜYÜK GÜÇ DAYANIŞMADIR'

Kaos planlarının dayanışmayla durdurulabileceğini belirten Sancar, şunları söyledi:

"Biz cesaretle mücadelemize, umut için, halkımızın geleceği için, bu ülkede barış demokrasi ve adalet için yürüyüşümüzü sürdüreceğiz. Sözümüzdür, yarın da Deniz Poyraz davasının ilk duruşması yapılacaktır. Orada da hep birlikte en geniş dayanışmayı, en geniş katılımı göreceğiz. İşte bu kirli oyunları, bu planları durduracak asıl büyük güç bu dayanışmadır. Demokrasi güçlerinin bütün çevrelerle birlikte bu dayanışmayı ve ortak mücadeleyi büyütmesidir. Bunu da yapacağız, sözümüz olsun. Tekrar hepimize geçmiş olsun. Yolumuz açık olsun."

Etiketler : , ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.