Milli Piyango vergisi: 'Talih kuşu rahmetli oldu'

Milli Piyango vergisi: 'Talih kuşu rahmetli oldu'

CHP'li Milli Piyango'da ikramiye kazananlardan artık vergi alınacağını açıkladı. Yavuzyılmaz, 120 milyon TL olan en büyük ikramiyenin vergiyle 96 milyon TL'ye ineceğini belirtti.

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Sisal Şans'a devir sonrası şans oyunu çekilişlerinden 'veraset ve intikal vergisi' alındığına dikkat çekti.

Yavuzyılmaz, yılbaşı büyük ikramiyesi 120 milyon TL olarak açıklanan Sisal Şans’ın milli piyango çekilişinde talihliden 24 milyon lira vergi alınacağını belirtti.

Yavuzyılmaz paylaşımında şu bilgileri verdi:

- Talih kuşu rahmetli oldu. Yılbaşı büyük ikramiyesi 120 milyon TL olarak açıklanan Sisal Şans’ın milli piyango çekilişinde; Talihlilerin cebine kalabilecek ikramiye tutarının en fazla 96 milyon TL olacağını tespit ettik. Kaynak: Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu Madde 16” ifadelerini kullandı.

- 2021 yılında Sisal Şans’ın yaptığı tüm çekilişlerde 7.703TL’nin üzerindeki kazanılan ikramiyelere %20 vergi geldi. 01.01.2022 tarihinden itibaren ise talihlilerin kazanacağı 10.491TL’nin üzerindeki ikramiyelerden %20 veraset ve intikal vergisi alınacaktır.

- Şans oyunu çelişkileri Sisal Şans’a devredilmeden önce Milli Piyango İdaresi tarafından yapıyordu. İdare, Veraset ve İntikal Vergisinden muafti(%20 vergi). Talihlilere ikramiye ödemesi yapılırken kesinti uygulanmıyordu. Kaynak: 320 sayılı MP Kanun Hk. Kararname 

Etiketler : ,
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum