Milli Eğitim müfredatı: Cihad farz bir ibadet

Milli Eğitim müfredatı: Cihad farz bir ibadet

MEB müfredatı: Örtünen kadının haysiyeti korundu... Cihad Müslümanlar için farz bir ibadet...

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni müfredat programlarına göre hazırlanan ders kitaplarını Eğitim Bilişim Ağı’na (EBA) yüklemeye başladı. Açıklanan müfredatta olduğu gibi kitaplarda da bazı bölümler tartışma yarattı.

Bazı ders kitaplarının içerikleriyle ilgili satır başları şöyle:

ÖRTÜNMEK FARZ OLDU: 11’inci sınıf ‘Hz. Muhammed’in Hayatı’ kitabında “Hicretin beşinci yılında içki ve kumar yasaklandığı gibi, örtünmek farz oldu” denildi. Örtünme konusuyla ilgili ayete yer verildi. Konunun devamında yer alan “Erkek ve kadının örtünme şekli yeniden düzenlendi. Böylece kadının şeref ve haysiyeti korunup itibarı arttı” ifadeleri dikkat çekti.

CİHAD HEM EKONOMİK HEM SİLAHLI MÜCADELEYİ KAPSIYOR: Anadolu İmam Hatip Liseleri’nde okutulan ‘Fıkıh’ dersi kitabında “Geniş manasıyla cihad, Allah (c.c) yolunda canla, malla, sözle, fiil ile mücadele etmeyi kapsamaktadır. Bu manasıyla cihad; hem ekonomik, hem kültürlerarası hem de silahla yapılan mücadeleyi içermektedir. Cihad dar manasıyla Allah (c.c) yolunda savaşmayı ifade etmektedir” denildi. Günümüzde kavramın yanlış kullanıldığı da belirtilerek, “Cihad adı altında şiddet içerikli eylemlerin en sakıncalı yönü İslama uymayan pek çok şeyin din adına yapılmasıdır. Terör gruplarının İslami söylemleri kullanması, Müslümanları kendi kavramlarını kullanmaktan uzaklaştırmamalı aksine kavramların doğrusu âlimler tarafından yazılıp anlatılarak halk aydınlatılmalı. Silah kullanma yetkisi sadece kamu otoritesine ve denetimine aittir” denildi.

CİHAD FARZ: Tüm liselerde seçmeli olan ‘Temel Dini Bilgiler (İslam 2)’ kitabında özetle, “İslam alimleri cihadın genel anlamına vurgu yaptıklarında Müslümanlar üzerine farz bir ibadet olduğunu belirtmişlerdir. Günümüzde cihad kavramı özellikle İslam karşıtları tarafından kötü örneklerle özdeşleştirilerek uzak durulması gereken bir şeymiş gibi gündeme getirilmekte ve Müslümanlar bu kavram üzerinden olumsuzluklarla anılmak istenmekte” ifadesi yer aldı.

(Kaynak: Esra Ülkar – Önder Öndeş / Hürriyet)

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.